ΝΕΚΡΗ ΑΠΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟ 13ΧΡΟΝΗ ΡΟΜΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ - ΣΕ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟ Η ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ

Νεκρή από πυροβολισμό έπεσε 13χρονη ρομά στην Άμφισσα αργά το απόγευμα της Δευτέρας 4 Ιουνίου.

Αν και δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το περιστατικό, υπάρχουν αρκετές και μερικώς αντικρουόμενες πληροφορίες για το πώς συνέβησαν όλα.
Σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη -την οποία δημοσιεύουμε με πάσα επιφύλαξη- κάτοικος της Άμφισσας ο οποίος είχε πέσει θύμα ληστείας πυροβόλησε κατά ενήλικου ρομά τον οποίο αναγνώρισε ως τον διαρρήκτη της οικίας του.
Τα σκάγια του άστοχου πυροβολισμού βρήκαν την άτυχη 13χρονη η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Άμφισσας και υπέκυψε στα τράυματά της. Ο δράστης φαίνεται πως διέφυγε σε άγνωστη τοποθεσία και αναζητείται από τις αρχές.
Ομάδες ρομά, φίλοι και συγγενείς της άτυχης 13χρονης, δημιούργησαν επεισόδια στο κέντρο της Άμφισσας καθώς μετέβησαν στο κατάστημα που διατηρεί ο δράστης και προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές, ενώ σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες εντόπισαν και το αυτοκίνητο του δράστη το οποίο πυρπόλησαν.
Παράλληλα εξαγριωμένο πλήθος είχε συγκεντρωθεί έξω από το νοσοκομείο Άμφισσας, ενώ αναβρασμός επικρατεί και στον καταυλισμό ρομά.
Χαρακτηριστικό της έκρυθμης κατάστασης είναι ότι οι αστυνομικές δυνάμεις κάλεσαν άμεσα ενισχύσεις προκειμένου να περιφρουρήσουν την τάξη, ενώ κάλεσμα μεταξύ συναδέλφων πραγματοποιήθηκε ακόμα και μέσω Facebook!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις