Τελική συμφωνία την Πέμπτη του Πάσχα για δήμο Δελφών και ΕΥΔΑΠ

Την Πέμπτη του Πάσχα αναμένεται να υπογραφεί η τελική συμφωνία μεταξύ του δήμου Δελφών, του υπουργείου Υποδομών και της ΕΥΔΑΠ για την πλήρη διευθέτηση των μεταξύ τους σχέσεων, αναφορικά και με τον τρόπο πληρωμής
του χρέους του δήμου προς την ΕΥΔΑΠ Παγίων, αλλά και των υποχρεώσεων της πολιτείας απέναντι στην περιοχή για την εκτέλεση αναπτυξιακών έργων.
Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση στο υπουργείο έγινε σε πολύ καλό κλίμα και τελείωσε πριν από λίγα λεπτά, παρουσία ανθρώπων του δήμου, της ΕΥΔΑΠ, του υπουργείου, της ΔΕΥΑΔ και του ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας. Ο μπούσουλας για τον τρόπο αποπληρωμής του χρέους έχει τεθεί, με τρόπο μάλιστα ώστε να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες. Το συνολικό ποσό, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να σπάσει σε δύο μέρη, με το πρώτο, περίπου 2 εκατ. ευρώ να γίνεται προσπάθεια να πληρωθεί από το ίδιο το κράτος, ενώ το δεύτερο, κάτι περισσότερο από 1 εκατ. ευρώ να το πληρώσει ο δήμος με την καταβολή δόσεων. Αναφορικά με την άρση της δέσμευσης των λογαριασμών του δήμου αυτό αναμένεται να γίνει με την υπογραφή της συμφωνίας την επόμενη εβδομάδα.
Η πλευρά του υπουργείο σημειώνει πως για πρώτη φορά κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό του αιτήματος της Φωκίδας, μη βλέποντας μάλιστα τη λύση που δίνεται ως αντισταθμιστική παροχή για το νερό που δίνεται. Αντιθέτως άνθρωποι του υπουργείου υποστηρίζουν πως τα έργα που θα γίνουν έρχονται ως λύση για την άρση των ανισοτήτων που έχουν δημιουργηθεί με άλλες περιοχές της χώρας, που δυστυχώς σήμερα, λόγω ιδιαίτερων συνθηκών και χρόνιων παραλήψεων, έχουν καταστήσει το νομό ουραγό στις εξελίξεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις