ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΟΛΙΩΤΗ ΣΤΟ Δ.Σ. Δ.ΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΕΤΟΥΣ 2018

Τοποθέτηση κ. Μολιώτη Νικολάου στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δελφών της 11/4/2018 για το θέμα «Πρόγραμμα Τουριστικής προβολής έτους 2018»


Ως γνωστόν ο Δήμος Δελφών διαθέτει Τουρισμό θαλάσσιο, χειμερινό - ορεινό και αρχαιολογικό. Το κέντρο του Χειμερινού - Ορεινού Τουρισμού είναι στη Δ.Ε. Παρνασσού, γιατί εκεί βρίσκεται το "Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού - Κελλάρια", το μεγαλύτερο κέντρο της χώρας και ένας από τους πιο αρχαίους Εθνικούς Δρυμούς, ο "Εθνικός Δρυμός Παρνασσού", ο οποίος πρόσφατα περιλαμβάνει τη Γκιώνα και τα Βαρδούσια.  Η Δημοτική μας Ενότητα αν και διαθέτει τις αξιόλογες αυτές μορφές Τουρισμού, δεν έχει τύχει εκ μέρους των Υπηρεσιών Τουρισμού του Δήμου ανάλογης αντιμετώπισης, όπως άλλες περιοχές. Δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για την προβολή, τη διαφήμιση και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας και δεν έχει δαπανηθεί ούτε 1 ευρώ, παρά τις επανειλημμένες έγγραφες προτάσεις μας από το 2015 μέχρι και σήμερα και παρά τις υποδείξεις του Ειδικού Συμβούλου του Δήμου κ. Μαρτάκη.
         Τα ελάχιστα που έχουμε ζητήσει είναι:
  1. Οριοθέτηση της περιοχής «Κελλάρια» του Χ.Κ.Π. και έκδοση επίσημων χαρτών, μετά την κατακύρωσή της στην Πολύδροσο και τον Δήμο Δελφών, ύστερα από δικαστικούς αγώνες 100 ετών
  2. Τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων στους δρόμους που οδηγούν στην περιοχή μας και το Χ.Κ. Παρνασσού από τις εισόδους Γραβιάς - Αμφίκλειας - Αράχωβας.
  3. Εκτύπωση ενημερωτικών - διαφημιστικών φυλλαδίων και χαρτών για τη συγκεκριμένη περιοχή.  
  4. Εγκατάσταση περιπτέρου (κιόσκι) ως πύλη ενημέρωσης και διαφήμισης του Δήμου Δελφών στην είσοδο του Κέντρου "Κελλάρια 1750".
  5. Διοργάνωση ημερίδων στην Πολύδροσο, την Επτάλοφο και τη Λιλαία για την προβολή - ανάδειξη πολιτιστικών, λαογραφικών, ιστορικών και τουριστικών αναφορών της περιοχής.

Κατόπιν των ανωτέρω παρατηρήσεών μου, καταψήφισα την εισήγηση, γιατί και το νέο πρόγραμμα του έτους 2018 δεν καλύπτει τα αιτήματα της Δ.Ε. Παρνασσού.
Καιρός είναι να ληφθούν τα προτεινόμενα μέτρα για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των συμπολιτών μας.

Νικόλαος Μολιώτης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δελφών
Τηλ. 6974854838

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις