ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ


Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα ύστερα από τά τόσα θλιβερά πού εξακολουθούν να συμβαίνουν στην Πατρίδα μας αποφάσισα και πάλι να σας απευθύνω μια ακόμη επιστολή μου, λέγω και πάλι, γιατί το 2015 πρo των εκλογών προβλέποντας την εκλογή σας ως   κυβερνήτη της Ελλάδας σάς είχα πάλι στείλει διά μέσου του τύπου μια επιστολή  στην οποίαν μνημόνευα πάνω κάτω αυτά τά θλιβερά πού μνημονεύω κι δώ στην παρούσα.
      Αλλά  από μια άποψη έχετε και δίκιο τη να πρωτομαζέψεις και να βάλεις σέ σειρά σέ μιά πατρίδα πού επί 183 χρόνια κυβερνήθηκε από ανάξιους, κομπογιανίτες, λωποδύτες, άχριστους από ένα κόσμο γεμάτο μικρότητες χωρίς έμπνευση, χωρίς φαντασία, χωρίς πατριωτισμό πού το μόνο πού κοίταζε ήταν το συμφέρον του και το συμφέρον των ξένων πού τους στήριζαν να πάρουν και νά κρατούν την εξουσία.
Λοιπόν κύριε Πρωθυπουργέ όπως γνωρίζετε δεν είναι η πρώτη φορά πού η πατρίδα μας βρίσκεται σ’ υτή  τη θλιβερή  κατάσταση εξ’ αιτίας της κακής διοικήσεως από επίορκους λωποδύτες πολιτικούς. Καθώς το θεώρησαν μερικοί μια καλή ευκαιρία το αξίωμα του υπουργό για να πλουτίσουν Φυσικά τά ξέρετε καλύτερα από μένα αλλά θα κάμω μια απλή υπενθύμιση. Νομίζω ότι θα μας κάνει καλό όλων μας να τά ξαναθυμηθούμε για λίγο
Από το 1821 είχαν αρχίσει το κλέψιμο του Δημόσιου ταμείου. Από τό πρώτο χρόνο της επανάστασης του 21α άρχισαν να κλέβουν  oί ντόπιοι λωποδύτες πολιτικοί το δημόσιο ταμείο. Στις  11/3/1827 η πενταμελής επιτροπή πού είχε διορίσει η συνέλευση της Επιδαύρου στις 13/4/1826 για να ελέγξει την οικονομική διαχείριση του αγώνα, υπόβαλε το πόρισμά της.    στην τρίτην των Ελλήνων εθνοσυνέλευση  στην Ερμιόνη Αργολίδος την έκθεσή της εκτενή καί εμπεριστατωμένη. Συμπέρασμα:  Π λ ι α τ σ ι κ ο  λ ό γ η μ α  άγριο     πέρα για πέρα. Ρεμούλα καί μάσημα. Μέχρι καί τά όπλα καί τά πολεμοφόδια πού είχαν στείλει από το εξωτερικό διάφορες φιλελληνικές οργανώσεις καί κείνα τά πούλησαν καί τσέπωσαν τά λεπτά. Καί τι δε φάγανε οί Αλήτες, οί παλιοί συνάδελφοι των σημερινών  ξεσχισμένων  πολιτικών λωποδυτών. Βγάλανε ενόχους τότε δυό υπουργούς τους οποίους σχεδόν αμέσως τους αθώωσαν. Αυτοί καταχρέωσαν την πατρίδα στην Αγγλία συνάπτοντας  εκείνα τά δυό ληστρικά δάνεια --- Και από τότε η οικονομία της πατρίδας πείρε το στραβό δρόμο[---- τά οποία στη συνέχεια τά κατάφαγαν μαζί με τους ξένους καί τελικά μετά την επανάσταση τά παλιοτόμαρα αυτά βγήκαν πλουσιότεροι..
Από τις λίρες των δανείων αυτών  πολύ ελάχιστα διατέθηκαν για τον αγώνα  τά υπόλοιπα τά φάγανε όπως είπαμε μαζί με τους ξένους  καί ότι περίσσεψε το κατασπατάλησαν στους δυό εμφύλιους πολέμους.  Και όμως δεν δίστασαν να κατηγορήσουν τον Κολοκοτρώνη ότι είχε έρθει σέ επαφή με το  Σουλτάνο να του  παραδώσει το Ανάπλι   αντί  20.000.000 γρόσια αλλά την  τελευταία στιγμή τόν έπιασε ο Μαυροκορδάτος.
Τελικά το 1825 η Ελληνική κυβέρνηση μη έχοντας γρόσι, μη έχοντας πλουτοπαραγωγικές πηγές σταμάτησε την υπηρεσία των δανείων τής ανεξαρτησίας               ΚΑΝΟΝΙ   Νο.   1.       ΠΡΩΤΗ   ΠΤΩΧΕΥΣΗ .  Η Ελλάδα  κηρύχτηκε σε κατάσταση χρεωκοπίας.  Αί, το τι μας έσουραν τότε, μας είπαν κλέφτες, λωποδύτες, καί τι δε μας είπαν καί ο αγώνας δεν είχε τελειώσει. Ο Ιμπραήμ ήταν στον Μοριά καί δεν άφηνε τίποτα όρθιο.  
Τέλος πάντων Το Γενάρη του 1828 έφτασε στην Ελλάδα ο Καποδίστριας ο οποίος ως κυβερνήτης της Ελλάδας παραιτήθηκε αμέσως από τις 180.000 φοίνικες το χρόνο πού  του ψήφισε η εθνοσυνέλευση  ως χορηγία λέγοντας: Εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην  πενίαν.  Ουδέν σχόλιο πάνω σ΄ αυτό. Γιαυτό φροντίσανε να τον ξεκάμουν τά παλιοτόμαρα ξένα και ντόπια, όταν διαπίστωσαν ότι σκόπευε να φκιάσει σωστή πατρίδα και τους Έλληνες σωστούς πολίτες και νοικοκυραίους στον τόπον τους. Τέλος πάντων πάμε παρακάτω Το ΚΑΝΟΝΙ   Νο.  2 το ρίξαμε στα 1843 στην περίπτωση αυτή του δανείου των 60.000.000 φρ. πού είχαν δώσει οί δυνάμεις Αγγλία, Γαλλία , Ρωσία, από 20.000.000 γαλλικά. Φρ. η κάθε μιά όταν μας στείλανε για βασιλιά κείνο το ανώμαλο καί μπερδεμένο πράμα τον Όθωνα,. Κείνα τά φάγανε οί δικοί μας μαζί με τους Βαυαρούς . Η Ελλάδα όμως το πλήρωσε, ο ταλαίπωρος Ελληνικός λαός,  ολόκληρο μέχρι τελευταίας πεντάρας Κανένας από τους λωποδύτες πολιτικούς δεν πλήρωσε ούτε κατηγορήθηκε για τίποτα. Καί το 1844  γίνηκε ο Κωλέτης Πρωθυπουργός. Ε, από τότε πιά το κλάψιμο του δημοσίου χρήματος μπήκε σε επιστημονική βάση. Ο πρώτος υπουργός ( ύστερα βέβαια  από εκείνους τούς παλιούς λωποδύτες υπουργούς του 1821 πού δεν τους ενόχλησε κανείς βέβαια ) της Ελλάδος που κατηγορήθηκε επίσημα για κατάχρηση του δημοσίου χρήματος ήταν ο Νικόλαος Πονηρόπουλος --- πρόδρομος των πολιτικών μας που πιστεύουν πως το αξίωμα που τους δίνει η πολιτεία στέκεται ευκαιρία πλουτισμού. Συγκροτήθηκε  κοινοβουλευτική ανακριτική επιτροπή που   γνωμοδότησε υπέρ της εις δίκην παραπομπής του υπουργού.Tελικά παραγράφτηκε η υπόθεση ούτε δίκη ούτε τίποτα Αθώος ο λωποδύτης υπουργός του Κωλέτη. Για σκεφτείτε πατριώτες πόσο επίκαιρος είναι ο Κωλέτης ακόμα καί σήμερα το πνεύμα του μας κυβερνάει.  Στη συνέχεια, μετά τον Κριμαϊκό πόλεμο (10/1853 -- 2/1856)  έγινε ο έλεγχος των οικονομικών  της Ελλάδας – κυβέρνησης, από τη διεθνή επιτροπή πού ορίστηκε για το σκοπό αυτό. Η Επιτροπή  η οποία  συγκροτήθηκε   στις αρχές τού 1857 από αντιπροσώπους της Αγγλίας, Γαλλίας, Ρωσίας , έργο της είχε να διερευνήσει τη δυνατότητα της  Ελλάδας να εξυπηρετήσει τά τοκοχρεολύσια του δανείου των 60.000.000 γαλλικών φράγκων του 1832  
Η γενική λοιπόν έκθεση την οποίαν εκπόνησε  η επιτροπή ύστερα από διετή έλεγχο των δημοσιονομικών της  χώρας καί υπέβαλε στις κυβερνήσεις των τριών μεγάλων δυνάμεων,  αποκάλυψε  σοβαρά προβλήματα στην είσπραξη καί τή διαχείριση των Εθνικών εσόδων, διαχειριστικές ανωμαλίες, ρεμούλες, βούτηγμα, πλιάτσικο τού δημόσιο ταμείου κλπ στα οποία οφειλόταν η αναξιοπιστία της χώρας. (Ακριβώς όπως σήμερα). καθώς και την κλίμακα της κακοδιοίκησης. Και  έκαναν προτάσεις καί υποδείξεις  για  την εξυγίανση των δημοσιονομικών της χώρας  καί τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης--- όπως ακριβώς γίνεται σήμερα . Τότε ήταν πού ή επιτροπή έπαιρνε τά δικά της πρώτα καί ότι περίσσευε αν περίσσευε  το δίνανε στην Ελλάδα, δηλαδή πήγε η πείνα καί η εξαθλίωση σύννεφο, χάλια αδιόρθωτα. 
Η  Ελληνική κυβέρνηση υποχρεώθηκε να δεχτεί τον ανορθόδοξο αυτό διακανονισμό των υποχρεώσεων της χώρας ύστερα από πολυετή αδυναμία εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους. Το 1859 εφαρμόστηκε ο πρώτος διακανονισμός. Ακολούθησαν και άλλοι  διακανονισμοί συνέπεια όλοι της αδυναμίας της χώρας να ανταποκριθεί στις διεθνείς οικονομικές της υποχρεώσεις εξαιτίας των παραγόντων που διαπίστωσε το 1859 η επιτροπή των αντιπροσώπων    δηλαδή διαχειριστικές ανωμαλίες,  καθυστερήσεις καί καταχρήσεις στην είσπραξη των εθνικών προσόδων, , αδυναμία οριοθέτησης των εθνικών περιουσιακών στοιχείων, βούτηγμα, ρεμούλα, πλιάτσικο του δημόσιου ταμείου κλπ καί οί οποίοι  συνέχισαν  να υφίστανται και να παράγουν τα ίδια αποτελέσματα και έτσι φτάσαμε στο 1893 πού έχουμε το Δυστυχώς πτωχεύσαμε του Τρικούπη.  Αυτό ήταν το ΤΡΙΤΟ    ΚΑΝΟΝΙ     (κανόνι Νο.  3  το 1893) . Σ΄ αυτό βοήθησε   πολύ το Παλάτι, οί ντόπιοι καί ξένοι κερδοσκόποι καί ιδιαιτέρως ο «Έλληνας» βασιλιάς. Έτσι είναι όσο καί αν φαίνεται, όσο καί αν ακούγεται περίεργα καί απίστευτο.
 . Στη συνέχεια ο Βασιλιάς με το περιβάλλον του ηθελημένα έμπλεξε την Ελλάδα στον Eλληνοτουρκικό ψευτοπόλεμο τό 1896 επίτηδες για να τον χάσει η Ελλάδα καί να υποστεί η πατρίδα ότι υπέστη Δηλαδή πλήρη οικονομική καταστροφή, επιβολή Δ.Ο.Ε , διεθνή κατεξευτελισμό,  να κερδίσουν δισεκατομμύρια οί ξένοι καί ντόπιοι κερδοσκόποι καθώς καί ο ίδιος προσωπικά,  καί το περιβάλλον του . Πράγματι ο θλιβερός   εκείνος Ελληνοτουρκικός πόλεμος  του 1896 ήταν ένας εικονικός ψευτοπόλεμος την εκτέλεση του οποίου     η διεθνής  διπλωματία ενεπιστεύθη στο Ελληνικό στέμμα. Ο Ελληνοτουρκικός πόλεμος του 1897 υπήρξε ένα κολοσσιαίας έκτασης χρηματιστηριακό κόλπο πού υποκινήθηκε από τους ξένους χρηματιστηριακούς κύκλους προκειμένου να επιτευχθεί  ο  Δ. Ο. Ε    στην Ελλάδα καί πέτυχε σε όλα με την βοήθεια των δικών μας κερδοσκόπων, του παλατιού, καί ιδιαιτέρως με την βοήθεια του Έλληνα  βασιλιά, o oποίος τά οικονόμησε και μάλιστα τρελά. Φυσικά κανείς δεν διώχθηκε, κανείς δεν πλήρωσε απολύτως τίποτα.
 Έτσι λοιπόν φτάσαμε στο 1900 στον 20ο αιώνα, μέ μια πατρίδα εξαθλιωμένη  διαλυμένη ταπεινωμένη καί χωρίς  καμιά εκτίμηση σε όλο τό  κόσμο. Αλλά το 1910 στην εξουσία έρχεται ο Ελευθέριος Βενιζέλος  και σέ λίγο η Ελλάδα καί ο Ελληνικός λαός ο αναξιοπιστότερος λαός της Ανατολής όπως είχαν καταντήσει τον Ελληνικό λαό γίνανε κομμάτι της Ευρώπης άξιο σεβασμού. Μέσα σέ ένα χρόνο ο λαός αυτός διπλασίασε την πατρίδα του και στην συνέχεια την πήγε στις πέντε θάλασσες κάνοντας τη μεγάλη Ελλάδα.  Καί όμως    στά 1917 όταν ο Βενιζέλος προσπαθούσε μέ όλη τή δύναμη τής ψυχής του να διώξει από τη Μακεδονία τους Βούλγαρους πού τους είχαν παραδώσει  Βασιλιάς  και η Ακροδεξιοβασιλικογερμανόφιλη συμμορία του Γιάννης Μεταξάς και σία το 1916, δέν δίστασαν νά  κατηγορήσουν τον Βενιζέλο ότι πληρώθηκε από την ΑΝΤΝΤ για να βγάλει την Ελλάδα στον πόλεμο στό πλευρό τουςί Είναι πράγματι αδίστακτοι, πράγματι επικίνδυνοι. Και στα 1924 πήραμε το προσφυγικό δάνειο , και από αυτό βούτηξαν και επενέβη ο εισαγγελέας. Το 1932  Ρίξαμε  το ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΑΝΟΝΙ---  ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Και το 1936 με τη δικτατορία του βασιλιά Μεταξά ---   Εκείνου πού είπε το όχι το 1940. Αλλά είχε πατρίδα του τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία  και όχι την Ελλάδα πού προήρθε από την επανάσταση του 1821(προσωπικό ημερολόγιο Μεταξά)---- Ε, Εκεί πλέον η ληστεία του Δημοσίου ταμείου των διαφόρων ιδρυμάτων οργανισμών , επιχειρήσεων  και του φτωχού λαού γινόταν επισήμως από το ίδιο το επίσημο κράτος. Ο Δικτάτορας έπρεπε να πληρώνει τους φίλους του καθεστώτος και τους χαφιέδες. Ο λαός βογκούσε αλλά ποιος τολμούσε να μιλήσει, τον περίμενε ο Μανιαδάκης με το πάγο και το ρετσινόλαδο και τά μεσαιωνικά βασανιστήρια. Και το σχέδιο Μάρσαλ πού πήραμε μετά το πόλεμο, και κείνο το φάγανε, Υπάρχει η έκθεση Πόρτερ του απεσταλμένου του Αμερικανού Προέδρου, πού λέει γλαφυρότατα την επικρατούσα κατάσταση στην Ελλάδα δηλαδή τά χάλια μας τά αδιόρθωτα. Και   το 1946 με κυβέρνηση Λαϊκού κόμματος του ακροδεξιού Ντίνου Τσαλδάρη η αποκάλυψη του σκανδάλου στον ΟΛΠ, από «Το Βήμα», όπως έγινε και με το σκάνδαλο των καυσίμων. Επρόκειτο για κατάχρηση 7,5 δισεκατομμυρίων δραχμών,    . Τελικά δεν πλήρωσε κανείς τίποτα Ο Τσαλδάρης αθωώθηκε πανηγυρικά. Tο 1965  η ΕΔΑ καταθέτει στη βουλή πρόταση παραπομπής του Καραμανλή σε δικαστήριο  για πολύ υπαρκτά οικονομικά σκάνδαλα της πρώτης εφταετίας 1956—1963(κράτος στρατόπεδο) Δυστυχώς όμως,  ο ίδιος ο  Γεωργίας Παπανδρέου Αρχηγός Ε.Κ. της αξιωματικής αντιπολίτευσης σπεύδει νά δηλώσει πως αυτός θα ψηφίσει υπέρ της παραγραφής..γιά να διατηρηθεί το ήπιο πολιτικό κλήμα Τελικά ψηφίστηκε η παραγραφή. Έτσι ο Γ. Παπανδρέου φρόντισε να καλύψει τον Καραμανλή και να τον παραδώσει στην κοινωνία άσπρο κάτασπρο κι’ απ τον ήλιο ξεξασπρότερο, για να πάθει και ο ίδιος και ο γιός του ο Ανδρέας καί η πατρίδα τά γνωστά πού πάθανε. Και στην περίοδο της δικτατορίας φάγανε καί καλά,. αλλά καί στη δεύτερη τετραετία του Καραμανλή μάσημα, πλιάτσικο, και ρεμούλα, με κορωνίδα τις προβληματικές πού ήταν πράγματι ένα προμελετημένο οικονομικό κακούργημα της δεξιάς. Και το 1981 πού ήρθε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία ο Ανδρέας απείλησε ότι θα βγάλει στη φόρα τά σκάνδαλα της δεξιάς δηλαδή της ΕΡΕ ΚΑΙ ΝΔ.  Και πολλοί ήταν εκείνοι πού του λέγανε εμπρός Κύριε Πρωθυπουργέ πρέπει να αποφασίσετε και να προχωρήσετε----  . Εμπρός κύριε Πρόεδρε μη διστάσετε   Πρόεδρε βγάλτε τους στη φόρα, πρέπει κάποτε οί αρχιλωποδύτες πού κατακλέβουν συνέχεια την Πατρίδα από το 1821 να   ξεσκεπαστούν επίσημα πλέον , να πάψουν να συκοφαντούν έντιμους ανθρώπους ως λωποδύτες να τους μάθει ο λαός  ποιοι στην πραγματικότητα είναι. Να πάψει πλέον  να πιστεύει να  υμνεί και να δοξολογεί ως μεγάλους Ήρωες, Πατριώτες και Εθνάρχες, Έλληνες και ξένους, κλέφτες λωποδύτες, εχθρούς της Πατρίδας. Γιατί έτσι έχουν περάσει στήν επίσημη Ελληνικήν Ιστορία όλοι αυτοί οί Αλήτες. Μιλήστε, αποκαλύψετε ξεσκεπάστε. Μη διστάσετε να τους βγάλετε τα άπλυτα στη φόρα και άς μπουκώσει ο κόσμος από τίς βρωμιές και τη σαπίλα. ! Μην αναλαμβάνεται τις προβληματικές»!  πού ήταν ένα προμελετημένο οικονομικό κακούργημα. της δεξιάς  γιατί στο τέλος σείς θα πληρώσετε τα σπασμένα.  Προσέξτε γιατί δεν θα περάσει πολύς καιρός πού θα σας λένε  οί αρχιλωποδύτες εσάς κλέφτες. Προσέξτε μην συμπεριφερθείτε σά νάχετε απέναντίσας έντιμους ανθρώπους Μην ξεχνάτε κύριε Πρόεδρε ότι έχετε απέναντί σας, τους δοσίλογους της κατοχής και του ακροδεξιοφασιστικού παρακράτους ! Αυτούς πού έχετε  σήμερα απέναντί σας είναι αδίστακτοι δεν έχουν φραγμούς είναι επικίνδυνοι και σαν τέτοιους να τούς  αντιμετωπίσετε   Μη, διστάζετε..Ο Αντρέας δεν τους άκουσε και τις προβληματικές ανέλαβε και τον Καραμανλή  και όλη την Ακροδεξιά σαπίλα  κάλυψε   κι’ αυτός σά τον πατέρα του το 1965 για να μη ταραχτεί το ήπιο πολιτικό κλήμα  και σέ λίγο σε μερικά  χρόνια αργότερα τον Μάρτιο του 1991  τον στείλανε   στο ειδικό δικαστήριο για   σκάνδαλα που δεν είχε καμία σχέση  καί αν είχαν τη δυνατότητα θα τον έστελναν και στο εκτελεστικό απόσπασμα.
AYTA   Όπως είδατε   Κύριε Πρωθυπουργέ  τους κλέφτες του Δημοσίου   τους κάλυπταν οί ίδιοι οί συνάδελφοι συμπολίτευσης καί αντιπολίτευσης  και έτσι η σαπίλα η βρώμα και το κακό να διαιωνίζεται μια ζωή. Εσύ κανόνισε και πράξε. Τι θα κάνεις; Σέ περίπτωση πού αντιμετωπίσεις τέτοιες περιπτώσεις δηλαδή επίορκων πολιτικών, κλέφτες του Δημοσίου ταμείου και μάλιστα και σέ περίοδο οικονομικής     Κ ρ ί σ ι ς .  Ε, Πρωθυπουργός είσαι, Εσύ ξέρεις  Πάντως αν με ρωτούσες θα σού έλεγα να εφαρμόσεις εκείνα πού μας λέγει η Θρησκεία μας – ο Απόστολος Παύλος, Αγ, Ιωάν Χρυσόστομος κ. α. πατέρες, αλλά καί  οί αρχαίοι σοφοί πρόγονοί μας και ειδικότερα  να υιοθετήσεις  την συμπεριφορά του Κ.Η.Ι.Χ  σ΄ αυτές τις περιπτώσεις δηλαδή όταν έχομε να κάνουμε με αχάριστους, φιλάργυρους, ψεύτες, επίορκους, κλέφτες, συκοφάντες γενικά μέ παλιανθρώπους και παλιοτόμαρα, και ξεσχισμένες παντιέρες.Ο Χριστός   καθ’ όλον το διάστημα της επί της γής παρουσίας του ήταν  αυτός ο ίδιος ο φοβερός και τρομερός πολέμιος     των φαρισαίων αυτής της πηγής κακού, και όλης της βρώμας και της σαπίλας πού υπήρχε τότε στην κοινωνία, τους    ξεσκεπάζει και  τους καταστηλιτεύει, τούς ξευτιλίζει δημόσια εμπρός σέ όλο τον κόσμο,  τους παρουσιάζει στον κόσμον ποιοι στην πραγματικότητα είναι, για να φυλάγονται.  Και άρπαξε και το φραγγέλιο και τους κυνήγησε άγρια  τά παλιοτόμαρα. Πρόσεξε γιατί  άμα φροντίσεις καί σύ γιά τό  ήπιο   πολιτικό κλήμα σίγουρα θά πάθεις πολύ χειρότερα από κείνα πού έπαθαν οί άλλοι.. ΑΥΤΑ ο Κύριος μεθ ημών/υμών να  μας δίνει φώτιση.
                     Αντώνης Ευθ. Χατζηγιάννης--- Σκούμπελος
                     Πλοίαρχος  Α.  Ε,Ν.  ιστορικός -- Ερευνητής












Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις