Δηλώσεις «βέλη» του Κωστοπαναγιώτου για το χρέος στην ΕΥΔΑΠ ΠΑΓΙΩΝ και τα Λιμενικά Ταμεία



Η δέσμευση των λογαριασμών του δήμου Δελφών από την ΕΥΔΑΠ ΠΑΓΙΩΝ προκαλεί ντόμινο αντιδράσεων, με το δήμο να κάνει λόγο για οικονομικό στραγγαλισμό του. Έχοντας εδώ και καιρό αναγάγει το θέμα σε πολιτικό ζήτημα, βάζει στο κάδρο το βουλευτή Φωκίδας ζητώντας του να κάνει και αυτός τις δικές του παρεμβάσεις για τη διευθέτηση του θέματος.
Το fokidanews.gr επικοινώνησε με τον Ηλία Κωστοπαναγιώτου ζητώντας την άποψή του για την υπόθεση, θυμίζοντας πως ο ίδιος κατά το παρελθόν έχει δηλώσει πως έκανε παρέμβαση στον ίδιο τον πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ ΠΑΓΙΩΝ, ώστε το θέμα να πάει στο ΔΣ της εταιρείας, χωρίς όμως πριν να έχει ενημερωθεί από το δήμο. Μέσα σε αυτό το κλίμα ο κ. Κωστοπαναγιώτου μας δήλωσε αρχικά πως θα πρέπει όλοι να ξεκαθαρίσουν τι συνεπάγεται η δέσμευση των χρημάτων του δήμου, για να μην υπάρχουν παρερμηνείες. Σημείωσε πως μιλάμε για τα αποθεματικά του χρήματα, και όχι για παράδειγμα αυτά της μισθοδοσίας, τονίζοντας παράλληλα πως είναι μεγάλης σημασίας και η παράμετρος της παράλειψης του δήμου να καταθέσει αίτηση αναστολής.
Ο βουλευτής μας ενημέρωσε πως για το θέμα θα έχει σειρά συναντήσεων αύριο το πρωί, τόσο με τον κ. Κοροβέση, όσο στη συνέχεια και με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γ. Δέδε. Μη θέλοντας να σηκώσει τη συζήτηση που έχει ανοίξει και που εντάσσει και τον ίδιο στα πρόσωπα που έχουν ρόλο, ο κ. Κωστοπαναγιώτου μας κατέθεσε ο ίδιος το ερώτημα «πως γίνεται κάποιος να εισπράττει χρήματα για ένα αγαθό, το νερό στην προκειμένη περίπτωση, και ταυτόχρονα να μην αποδίδει τα αντίστοιχα εκεί που πρέπει;». «Τί δουλειά έχει ο βουλευτής σε όλο αυτό;», συνέχισε και πάλι ρωτώντας, λέγοντας μάλιστα με νόημα πως δεν μπορεί ο ίδιος να κατηγορείται για κάτι που συμβαίνει εδώ και τόσα χρόνια.
Βόμβα και για τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία
Οι δηλώσεις με νόημα του κ. Κωστοπαναγιώτου, όμως, δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς επί της ευκαιρίας τον ρωτήσαμε και για το άλλο μεγάλο θέμα που του ζητείται να πάρει θέση, δηλαδή τον αριθμό των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων. «Πλέον δεν έχει καμία βάση το αίτημα για τα δύο Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία», σημείωσε, επικαλούμενος μάλιστα τα όσα είπε ο υπουργός Ναυτιλίας στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Ιτέα, σύμφωνα με τα οποία έχει ανατεθεί μελέτη που θα περιγράφει επακριβώς το νέο πλαίσιο λειτουργίας των Ταμείων όλης της χώρας, παγώνοντας έτσι το σύνολο των υπολοίπων διαδικασιών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις