ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΩΡΙΚΗ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑ

Πραγματοποιήθηκε στις, 25 Φεβρουαρίου η κοπή της πίτας της Δωρικής Αδελφότητας (Δ.Α.) στη κατάμεστη αίθουσα της Δωρικής Στέγης στο Παγκράτι όπου παραβρέθηκαν Δωριείς από κάθε γωνιά της Αθήνας και της Δωρίδας.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους που τίμησαν με την παρουσία τους τη Δωρική Αδελφότητα, παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Φωκίδας κ. Ηλίας Κωστοπαναγιώτου, ο Δήμαρχος Δωρίδας κ. Γιώργος Καπεντζώνης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Κώστα Παλασκώνη, η τ. Βουλευτής Φωκίδας κα Ασπασία Μανδρέκα, η τέως Αντιπεριφερειάρχης κα Γιώτα Γαζή, οι πολιτευτές Φωκίδας κ.κ. Κωνσταντίνος Χαλιορής και Αναστάσιος Φλώρος, Αιτωλοακαρνανίας κα Μαρία Καλπούζανη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δωρίδας κ. Γεώργιος Γλυμίτσας, ο Αντιδήμαρχος Πεύκης κ. Παύλος Μποτίνης, η Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βύρωνα κα Ιουλία Κιούπη, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Δωρικής Αδελφότητας κ. Κωνσταντίνος Λιάπης, οι τέως Γενικοί Γραμματείς της Δωρικής Αδελφότητας κ. Γιώργος Σμπαρούνης και Παναγιώτης Σταμάτης, ο τέως Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Μίμης Καλαντζής, ο τ. Γενικός Δ/ντής Ε.Ο.Τ. κ. Κωνσταντίνος Κατσιγιάννης, ο κ. Ιωάννης Λυμπέρης, Μαθηματικός, Διευθυντής ΙΕΚ, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι των 54 Πολιτιστικών Συλλόγων των χωριών της Δωρίδας καθώς και αρκετοί Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων από το Δήμο Δωρίδας.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον αγιασμό της βασιλόπιτας μπροστά στην εικόνα της Παναγίας Βαρνάκοβας. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ιωάννης Μπαλατσούρας αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους Δωριείς και άλλους προσκεκλημένους, έκανε ένα σύντομο απολογισμό των δράσεων της ΔΑ για το περασμένο έτος, παρουσιάζοντας την δραστηριότητα και τις πρωτοβουλίες που ανέπτυξε το Διοικητικό Συμβούλιο της Δωρικής Αδελφότητας καθώς και στους στόχους που έχει θέσει το ΔΣ για το 2018.
Ακολούθησε χαιρετισμός του Βουλευτή κ. Ηλία Κωστοπαναγιώτου και ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για επίκαιρα ζητήματα της Δωρίδας όπως την επαναπροώθηση της κατασκευής της γέφυρας του Στενού.
Ακολούθησε συνοπτική παρουσίαση από τον κ. Χρήστο Γάτο, Γενικό Διευθυντή της Αναπτυξιακής Φωκικής (ΑΝ.ΦΩ. ΑΕ) αναφορικά με το επικείμενο πρόγραμμα CLLD/LEADER που εκτός από στοχευμένες δημόσιες παρεμβάσεις αφορά όσους ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στη Φωκίδα και τη Δωρίδα.
Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της ΔΑ κ. Μιχάλης Δρίτσας ενημέρωσε το κοινό για τρέχοντα και επικείμενα Αναπτυξιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ για τα οποία υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον και είχαν ζητήσει ενημέρωση νέα παιδιά που κατάγονται από τη Δωρίδα. Επίσης παρουσίασε τον προγραμματισμό των επόμενων δράσεων και εκδηλώσεων του Συλλόγου.
Ο κ. Κων/νος Παναγιωτόπουλος, μέλους ΔΣ της Δωρικής Αδελφότητας, παρουσίασε μία σύντομη εισήγηση με θέμα «Προκλήσεις στην ανάπτυξη της Δωρίδας στον πρωτογενή τομέα» και έκανε αναφορά στα σημαντικά γραφειοκρατικά προβλήματα που ταλανίζουν ενδιαφερόμενους Συμπατριώτες για επένδυση και δραστηριοποίηση στη Δωρίδα.
Η εκδήλωση έκλεισε με βραβεύσεις Δωριέων όπου ξεχώρισαν για την κοινωνική και οικονομική συνεισφορά τους:
  • Ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της CHIPITA ΑΕ με καταγωγή από Διχώρι σε αναγνώριση της εξαιρετικής επιχειρηματικής του πορείας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Λόγω απουσίας του στο εξωτερικό το βραβείο παρέλαβε από το Δήμαρχο κ. Γιώργο Καπεντζώνη ο Διευθυντής Εφοδιαστικής Αλυσίδας της CHIPITA. κ. Γιάννης Αλούπης
  • Ο κ. Μπάμπης Αλεξανδρής, Πρόεδρος του Συλλόγου Δροσάτου και επιχειρηματίας για τη σημαντική του προσφορά στα τοπικά και ευρύτερα πολιτιστικά δρώμενα της Δωρίδας και για τη συμβολή του στη διαφύλαξη-διάδοση της λαϊκής μας παράδοσης. Το βραβείο παρέδωσε ο Πρόεδρος της ΔΑ κ. Γιάννης Μπαλατσούρας
  • O κ. Κων/νος Κατσιγιάννης, τέως Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π., με καταγωγή από Κλήμα Ευπαλίου και το Τρίστενο, σε αναγνώριση της σημαντικής προσφοράς και συμμετοχής του στα δρώμενα της Δωρικής Αδελφότητας με σκοπό την προβολή και ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της Δωρίδας και της χώρας μας. Το βραβείο παρέδωσε η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου κα Μαρία Ανδρίτσου, στέλεχος του ΕΟΤ
  • Ο κ. Μπάμπης Παναγιωτόπουλος, δάσκαλος χορού με καταγωγή από Μαλανδρίνο ο οποίος τιμήθηκε για τη ανιδιοτελή προσφορά του στην εκμάθηση παραδοσιακών χορών στα μέλη του Συλλόγου μας και τη συμβολή του στη διαφύλαξη-διάδοση της λαϊκής μας παράδοσης. Το βραβείο παρέδωσε ο Έφορος και υπεύθυνος θεμάτων πολιτισμού και νεολαίας της ΔΑ κ. Δημήτρης Μπέσκος.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις