ΓΥΝΑΙΚΑ


Κάλος της ζωής καί ομορφιά της φύσης είναι η γυναίκα.  Πριν γεννηθεί ο χρόνος, πριν γεννηθεί ο θάνατος, πριν γεννηθεί το φώς, το σκοτάδι, γεννήθηκε η γυναίκα. Αγκαλιάστηκε  το φεγγάρι με τ΄ άστρα πάνω σε μια άγονη γη και ξαφνικά μέσα από το πουθενά φούντωσε το κορμί της. 
Τά δάκρυα της χαράς και το λαχάνιασμα του πόθου γίνανε βροχή και η βροχή έφερε πρασινάδα. Κι’ άνθη ομόρφυναν την άγονη γή. Έτσι κάπως έγινε ο κόσμος, έτσι κάπως άρχισε η ζωή. Έτσι όταν πέφτει το φεγγάρι και ψυχαγωγούν τ’ άστρα πάνω στο γιορτάσι της ευτυχίας η γυναίκα χαρίζει τη ζωή.
Όταν η γυναίκα ακούει το ερωτικό κάλεσμα του άνδρα γίνεται πηγή ζωής. Γιατί η φλόγα της σάρκας της είναι αυτή πού συνεχίζει τη ζωή.
Στον ουρανό στη θάλασσα στη γη  σε κάθε μονοπάτι της ευτυχίας ή του θρόνου στέκεται μια γυναίκα. Και πάντα η γυναίκα χαρίζει τη δύναμη τη γνώση την ηδονή της ζωής. Δεμένη πάντοτε αναπόσπαστα με  τον σύντροφο της ζωής της τον άνδρα της πού είναι και ο πολύτιμος θησαυρός της. Η γυναίκα έχει το ,μοναδικό προνόμιο να αφουγκράζεται και να ανακουφίζει τον πόνο. Η γυναίκα έχει το προαίσθημα για το καλό ή το κακό πού έρχεται. Η γυναίκα είναι η μάνα πού προστατεύει τό παιδί της την οικογένειά της μέχρι θανάτου. Οί γυναίκες γνωρίζουν ότι ο πόνος για τον αγαπημένο πού έχασαν είναι πάντα ο ίδιος.
            Οί γυναίκες ξέρουν ότι ο πόνος, ο θρήνος, ο θάνατος δεν γνωρίζουν σύνορα, πατρίδα, χρώμα, θρησκεία. Οί γυναίκες του κόσμου πρέπει να ενώσουν τις προσπάθειές τους για να σταματήσουν πλέον οί μελωδίες του θανάτου που ακούγονται στον πλανήτη.
 Η γυναίκα και ο έρωτας πάντα συμβαδίζουν. Σέ κάθε σκέψη μου, σέ κάθε παλμό της  καρδιάς μου, ΆΧ, πίστεψέ με σ’ αγαπώ, σ’ αγαπώ πολύ, πολύ, πολύ
Γυναίκα σημαίνει αγάπη και η υπέρτατη αγάπη είναι η μητρότητα. Η γυναίκα είναι ο θεματοφύλακας του ανθρώπου, ο δότης ζωής. Η  γυναίκα έχει πίστη ταπεινοσύνη και γνώση δεν είναι οι πιο αδύνατες παρά οι πιο ευγενικές.
Η  γυναίκα είναι το ωραιότερο, το γλυκύτερο, το θεϊκότερο  πλάσμα του θεού, το οποίον με τίποτα, μα με τίποτα απολύτως δεν αντικαθίσταται .Από τη γυναίκα ξεκινούν όλοι οί καλοί δρόμοι στη Ζωή.
  άνθρωπος ό ίδιος το διαπιστώνει κατακάθαρα το πόσο ο Θεός είναι πανάγαθος και αγαπάει τους ανθρώπους και πόσο πολύ τους πονάει για να πλάσει τη γυναίκα και να της δώσει μια τέτοια χάρη, να μας πηγαίνει από τον πιο σίγουρο, τον πιο σύντομο δρόμο στον παράδεισο
ΝΑΙ η γυναίκα είναι ο σιγουρότερος και ο συντομότερος δρόμος για να μπείς  στον Παράδεισο. H γυναίκα  φέρνει κοντά μας το Θεό.
 Ναι  Η γυναίκα είναι ο  Σ ι γ ο υ ρ ό τ ε ρ ο ς  και Συντομότερος  δ ρ ό μ ο ς     ν ά       μ π ε ί ς  σ τ ή ν     π α ρ ά δ ε ι σ ο .  Και αν τον βρεις τον παράδεισο στην αγκαλιά τής γυναίκας  στη γή, τι να τον κάμεις τον άλλον πού είναι και αιώνιος καί σίγουρα θα τον βαρεθείς   
Γι’ αυτό να  υποστηρίζετε, να προστατεύετε , να σέβεστε, να εκτιμάτε να αγαπάτε, να λατρεύετε  τη γυναίκα με όλη σας την καρδιά, με όλη σας την ψυχή, με όλη σας την αγάπη και νάστε ερωτευμένοι μαζί της μέχρι το τέλος. Ναι μέχρι το τέλος, και στα γεροντάματά σας να είστε ερωτευμένοι με τη γυναίκα γιατί τά γεροντάματα τον θέλουν τον έρωτα δεν τον διώχνουν, ό έρωτας διώχνει τά γεροντάματα, ο έρωτας τον γέρο τον κάνει δραστήριο δημιουργικό γεμάτο σωματική και ψυχική υγεία  Να είστε πάντα ευγενικοί, και πάντα να έχετε μια κομψότητα στους τρόπους σας όταν θα βρεθείτε απέναντι  σε μια ωραία δεσποινίδα, κυρία, και γενικά απέναντι σε μια γυναίκα.
            Να πιστεύετε ότι η γυναίκα είναι πράγματι   ο σιγουρότερος δρόμος για την παράδεισο.
Και πράγματι όταν έχεις όμορφη γυναίκα η οποία είναι και καλός άνθρωπος  τότε είσαι μέσα στην παράδεισο.  
 Εύχομαι xρόνια πολλά στην εκλεκτή και ωραιότατη, γλυκύτατη ΚΥΡΙΑ Πρόεδρο του συλλόγου Γυναικών Γαλαξειδίου, σέ όλες τις εκλεκτές ωραιότατες, γλυκύτατες  ΚΥΡΙΕΣ του συλλόγου, σέ όλες τις εκλεκτές ωραιότατες Γαλαξιδιώτισσες, σέ όλες τις γυναίκες της Φωκίδας, σέ όλες τις Ελληνίδες,  και σέ όλες τις Γυναίκες του κόσμου. 
Εμείς σάς αγαπάμε σας σεβόμαστε σας λατρεύουμε με όλη μας την καρδιά με όλη μας τη ψυχή, με όλη μας τη δύναμη από την αρχή ίσαμε το τέλος .
                                                Γαλαξείδι      3 /2018
Aντώνης  Ευθ. Χατζηγιάννης  --  Σκούμπελος
Πλοίαρχος   Α.  Ε.Ν.--- Γνήσιος Χηρολακιώτης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις