ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΣΤΟΝ 4Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πρώτη φορά συμμετοχή για τη Φωκίδα και βράβευση
Στον περιφερειακό διαγωνισμό ρομποτικής έλαβε για πρώτη φορά μέρος η Φωκίδα με την ομάδα Explore M, από την Άμφισσα. Οι 6 μαθητές Δημοτικού, Ηλίας Δελμούζος, Νάσος Κοκολόγος, Σωτηρία Δρούγκα, Στάθης – Θοδωρής Βαϊδάνης, Αχιλλέας Ηλιάδης και Ισιδώρα Ηλιάδη με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Πληροφορικής κ. Χρύσας Μαλλιακού παρουσίασαν το ρομποτικό
όχημα που δημιούργησαν και έλαβαν το βραβείο καλύτερου αυτοματισμού.
Η συμμετοχή των μικρών  μαθητών του Κέντρου Πληροφορικής «Παιδεία» τους έδωσε ιδιαίτερη χαρά, αλλά και την ώθηση να συνεχίσουν την προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον!
Ο 4ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Στερεάς Ελλάδας για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου & Λυκείου, διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία  την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 στις εγκαταστάσεις του 3ου Γυμνασίου Λαμίας.
Μαθητές από όλους τους νομούς της Στερεάς διαγωνίστηκαν ανά κατηγορία και θεματολογία. Για το Δημοτικό, ο φετινός διαγωνισμός είχε θέμα «Εποικισμός του Άρη». Τα γυμνάσια έπρεπε να κατασκευάσουν γρήγορα ρομπότ που επιλύουν προβλήματα που σχετίζονται με το ιστορικό θέμα «Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες (Φρυκτωρίες)» , ενώ για τους μαθητές του Λυκείου, όπως και πέρυσι, ήταν μία κατασκευή ελεύθερης έμπνευσης, η οποία θα λειτουργεί με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα περιέχει αυτοματισμούς που λύνουν προβλήματα στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, σύμφωνα με το θέμα «Αειφόρος Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις