Μία πρωτοβουλία… μήνυμα: Σώζουμε τη θάλασσα

Μια θαυμάσια πρωτοβουλία των Terry Stone και Βούλας Μανωλούδη, που, με την ευκαιρία της προσπάθειας του κράτους για την κατάργηση του πλαστικού απ’ την ζωή μας αλλά και για την προστασία των θαλασσών -πρωτοβουλία που την ονόμασαν «Σώζουμε την θάλασσα» - συγκέντρωσαν μια ομάδα παιδιών που
άφησαν ελεύθερη την δημιουργικότητά τους και ζωγράφισαν και έραψαν τις πάνινες τσάντες που θα αντικαταστήσουν τις πλαστικές στην καθημερινή μας ζωή.
Αυτές οι πάνινες τσάντες, εκατόν τον αριθμό, μοιράστηκαν στους γονείς στο Παρθεναγωγείο, στις 30 Δεκεμβρίου, στην γιορτή του Αη Βασίλη, έτσι ώστε, από την αρχή του χρόνου, να τις χρησιμοποιούν καθημερινά.
Το σημαντικότερο είναι ότι τα παιδιά, που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία αυτή, ευαισθητοποιήθηκαν για την βλάβη που προκαλεί η χρήση του πλαστικού στην ζωή μας, ιδιαίτερα δε στην θάλασσα, και ελπίζουμε ότι η γνώση αυτή θα μεταδοθεί, μέσω αυτών, τόσο στους γονείς τους όσο και σε όλη την κοινότητά μας. Γιατί σημαντική είναι η προσπάθεια του κράτους για την εξάλειψη του πλαστικού από την ζωή μας, όμως μόνον με ανάλογες πρωτοβουλίες πολιτών, τέτοιου είδους προσπάθειες, μπορούν να αγκαλιαστούν ουσιαστικά αλλά και να γίνουν κτήμα όλης της κοινωνίας.
Θερμά συγχαρητήρια, τόσο στην Terry Stone, για την χρηματοδότηση της πρωτοβουλίας, όσο και στην Βούλα Μανωλούδη, που ανέλαβε και δίδαξε στα παιδιά το ράψιμο των τσαντών, και στις δυο όμως μαζί για τις ατέλειωτες ώρες που ξόδεψαν μαζί με τα παιδιά στο «Σπίτι των Νέων» τους τελευταίους μήνες του 2017, βοηθώντας τα τόσο να πραγματοποιήσουν τις δημιουργίες τους όσο και για να τους μεταδώσουν την αξία της πρωτοβουλίας αυτής. Πάνω και πριν απ’ όλους όμως συγχαρητήρια στα παιδιά, τα «Παιδιά Καλλιτέχνες», όπως ονομάστηκαν, που συμμετείχαν τόσο ενεργά αλλά και με μεγάλο ενθουσιασμό στην πρωτοβουλία αυτή, αλλά και στους γονείς τους που τα ώθησαν και τα υποστήριξαν στην συμμετοχή αυτή!
Φωτογραφίες: Terry Stone & Γιώργος Μηναίος. Logo: Alan Stone
«Πρωτοβουλία Πολιτών Γαλαξιδίου»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις