Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εγκαινιάστηκε η Τοπική Μονάδα Υγείας στην Άμφισσα

Τα εγκαίνια της Τοπικής Μονάδας Υγείας της Άμφισσας πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου, παρουσία του διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Νέστωρα Αντωνίου, καθώς και του Αναπληρωτή Γ. Γ. του Υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρού.

Ο κ. Αντωνίου στο σύντομο χαιρετισμό του προς τους παρευρισκόμενους μίλησε γι’ αυτό το νέο σε επίπεδο χώρας εγχείρημα, το οποίο χαρακτήρισε μάλιστα καινοτόμο. Έκανε λόγο για μία πρωτόγνωρη διαδικασία η οποία έρχεται να καλύψει σημαντικά κενά στο χώρο της υγείας, εστιάζοντας αυτή τη φορά στον τομέα της πρόληψης, αλλά και στην ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας. Ο κ. Αντωνίου έθεσε ως πολύ σημαντική παρέμβαση την καταγραφή του πληθυσμού, που αναμένεται να γίνει από την ΤΟΜΥ της Άμφισσας, η οποία θα δώσει στοιχεία και για την επικρατούσα κατάσταση στους πολίτες, αλλά και για τις ελλείψεις που υπάρχουν. «Το προσωπικό της Μονάδας είναι από τα πιο σημαντικά κεφάλαια», πρόσθεσε, θέτοντας ως κύριο στόχο την επαναφορά της εμπιστοσύνης του κόσμου στο δημόσιο τομέα. «Για να πετύχουμε, όμως, πρέπει να υπάρξει συνεργασία μεταξύ όλων των φορέων της περιοχής», είπε καταλήγοντας ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ.
Ο κ. Βαρδαρός από τη πλευρά του είπε πως η ημέρα των εγκαινίων είναι μία καλή ημέρα για την περιοχή, αλλά και γενικότερα για το εθνικό σύστημα υγείας. Και αυτός εστίασε στον τομέα της πρόληψης, αλλά και στην ενδυνάμωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας, αναδεικνύοντας όμως ταυτόχρονα και μία ακόμα διάσταση στο έργο των γιατρών, οι οποίοι πλέον μέσω της Μονάδας θα επιφορτιστούν και με το έργο της ενημέρωσης- πρόληψης, ώστε να χρειάζεται όλο και λιγότερο να παρεμβαίνουν στη θεραπεία. «Δεν μπορούν τα νοσοκομεία να σηκώσουν όλο το βάρος», είπε, θέτοντας το σύνολο των δυνάμεων του υπουργείο στην υπηρεσία της στήριξης των νέων δομών. Σημείωσε ακόμα πως υπάρχει πλάνο βιωσιμότητας, το οποίο σε βάθος τετραετίας θα έχει κάθε χρόνο όλο και λιγότερη συμμετοχή από ευρωπαϊκά κονδύλια, με απώτερο στόχο τον πέμπτο χρόνο να λειτουργεί αυτόνομα. «Μέσω των ΤΟΜΥ θέλουμε να κερδίσουν χρόνο οι πολίτες, αλλά και να έχουν ένα ακόμα καλύτερο επίπεδο παροχής υπηρεσιών», είπε καταλήγοντας, με την υπενθύμιση όμως πως όσοι αποτελούν μέλη των νέων δομών θα πρέπει να φέρουν τον κόσμο κοντά σε αυτές ώστε να τις γνωρίσουν.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις