Επίσκεψη του Θ. Χειμάρα στο Επιμελητήριο Φωκίδας

Το Επιμελητήριο Φωκίδας επισκέφθηκε ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, Θ. Χειμάρας, αρμόδιος σε θέματα Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας, Περιφερειακού Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, στα πλαίσια θεσμικών επαφών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος,. Ο κ. Χειμάρας ήταν πλαισιωμένος με συνεργάτες του Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρήσεων.

Στο Επιμελητήριο Φωκίδας τον υποδέχθηκε ο ΠρόεδροςΒασίλειος Αυγερινός, ο Γεν. Γραμματέας Γεώργιος Πολυζώης και ο υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης των Επιχειρήσεων κος Ευθύμιος Μήταλας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, δεδομένης της άριστης συνεργασίας που είχε μέχρι σήμερα το Επιμελητήριο με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Ο κ. Χειμάρας αναφέρθηκε στα κοινά πεδία δράσης των δυο φορέων τα οποία μπορούν να συνοψισθούν:
1. Στην προσπάθεια ενίσχυσης της επιχειρηματικής εξωστρέφειας
2. Στις συμμετοχές των τοπικών επιχειρηματιών σε Εθνικές και Διεθνείς Εκθέσεις
3. Στην ενημέρωση και εκπαίδευση των επιχειρηματιών του τόπου
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Αυγερινός αφού καλωσόρισε τον κ. Χειμάρα, ως εκπρόσωπο φορέα της πρώτης θεσμικής επίσκεψης στο Επιμελητήριο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Πρόεδρος, τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη της συνέχισης της εποικοδομητικής συνεργασίας του Επιμελητηρίου με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Επιπλέον, ο κ. Αυγερινός επισήμανε την αναγκαιότητα της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, έθεσε ως βασική αρχή την εκπαίδευση και κατάρτιση των επιχειρηματιών, καθώς και τη πιστοποίηση προϊόντων, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της παραγωγικής ικανότητας των τοπικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Στο τέλος της συνάντησης, τόσο ο κ. Χειμάρας όσο και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Αυγερινός, συμφώνησαν ότι, το ζητούμενο είναι η συνέχιση και η επέκταση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, καθώς υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης παρά τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει η χώρα μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις