«Η κληρονομιά του παρελθόντος όραμα του μέλλοντος» το μήνυμα του Καθ. Στρατηγικής και Marketing Γ. Πανηγυράκη για το δήμο Δελφών

Μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι έδωσαν το παρών το πρωί της Τετάρτης στην αίθουσα του δημαρχιακού μεγάρου της Άμφισσας. Ο Καθηγητής Στρατηγικής και Marketing του ΟΠΑ, Γεώργιος Πανηγυράκης, ως ο ομιλητής της εκδήλωσης, ανέπτυξε βασικές
αρχές του σύγχρονου Marketing γύρω από τον τουρισμό, μεταφέροντας στους παρευρισκόμενους, λίγους δυστυχώς, μερικά από τα μυστικά της επιτυχίας.
Ο κ. Πανηγυράκης, με την πολυετή εμπειρία του ως σύμβουλος σε διεθνείς οργανισμούς, φορείς αυτοδιοίκησης, τραπεζικά ιδρύματα και πολυεθνικές εταιρίες, επιχείρησε μέσα στο χρόνο που είχε στη διάθεσή του να κάνει κοινωνούς εμπειριών τους παρευρισκόμενους, επιμένοντας συνεχώς πως αυτές αποτελούν και το σημαντικότερο μπούσουλα για την επιτυχία.

Την εισαγωγή στην εκδήλωση έκανε η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του δήμου Δελφών Ελισάβετ Κοτσάνου, η οποία εστίασε στην πρωτοβουλία του δήμου, αποδεικνύοντας μεταξύ άλλων, όπως είπε, και την επένδυσή του στον τομέα του τουρισμού. Ο δήμαρχος Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε επίσης στη δική του τοποθέτηση στο ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίσει το κεφάλαιο τουρισμός για την περιοχή, έχοντας φυσικά ως βασικό άξονα την πολιτισμική της κληρονομιά. Ο κ. Παναγιωτόπουλος εξηγώντας το πως ο δήμος στοχεύει στην πράξη να κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση, αναφέρθηκε στα εκπαιδευτικά προγράμματα που εγκρίθηκαν από το υπουργείο τουρισμού, και τα οποία θα αρχίσουν να αποδίδουν από την έναρξη του νέου έτος, τονίζοντας παράλληλα πως το ενδιαφέρον που υπάρχει γι’ αυτά οδηγεί σε σκέψεις προώθησής τους και στο εξωτερικό. Στάθηκε ακόμα και στη δημιουργία του Δικτύου Δελφών, με τη συνεργασία του δήμου Δωρίδος και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, επιμένοντας όμως συνεχώς στο πως η περιοχή γενικότερα οφείλει να χτίσει το νέο μύθο της γύρω από τους Δελφούς.
Ο κ. Πανηγυράκης, πριν ξεκινήσει την ομιλία τους στους κατά κύριο λόγο επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου που έδωσαν το παρών, σημείωσε πως η στρατηγική της περιοχής πρέπει να επικεντρωθεί στον πολιτισμό, καθώς αυτός αποτελεί παγκόσμια κληρονομιά. «Πρέπει να γίνει ένα κέντρο κουλτούρας, πολιτισμού και εκπαίδευσης», είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για τη δημιουργία ενός θεματικού πάρκου, που ο επισκέπτης θα μπορεί να πάρει, αν όχι ακόμα και να ζήσει, εμπειρίες του παρελθόντος. Μίλησε για τα συνέδρια και τα σεμινάρια που θα πρέπει να αναπτυχθούν, λέγοντας χαρακτηριστικά ως συμπέρασμα του μηνύματος του πως «η φαντασία που υπάρχει πίσω από την κληρονομιά αυτού του τόπου, μπορεί να αποτελέσει το καλύτερο όραμα για το αύριο».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις