Το παρών στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δελφών, έδωσε η Διευθύντρια της Εφορίας Αρχαιοτήτων Φωκίδας Αθανασία Ψάλτη.

Το παρών στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δελφών, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, έδωσε η Διευθύντρια της Εφορίας Αρχαιοτήτων Φωκίδας Αθανασία Ψάλτη, δίνοντας στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στο Μουσείο των Δελφών, μία ακόμα διάσταση.
Η κ. Ψάλτη δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά της για κάποιους από τους χειρισμούς του δήμου, για να της απαντήσουν, δήμαρχος και λοιπά στελέχη, πως ο δήμος φώτισε την πολιτική διάσταση του θέματος.
Η έλλειψη προσωπικού, λόγω του κακού προγραμματισμού του υπουργείου Πολιτισμού, που οδήγησε στην αρχική απόφαση το Μουσείο να μείνει κλειστό τις Τρίτες έως ότου προσληφθούν νέοι υπάλληλοι, η συνέχεια που δόθηκε με τις κινητοποιήσεις δήμου και φορέων της περιοχής, καθώς και η νεότερη απόφαση για μερική λειτουργία τις επίμαχες ημέρες, αποτέλεσαν νούμερο ένα θέμα συζήτησης για την περιοχή, και όχι μόνο. Όμως πολλά από αυτά που έγιναν ή και ακούστηκαν, όπως ειπώθηκε στη συνεδρίαση από την κ. Ψάλτη, δεν ετέθησαν στη βάση των πραγματικών γεγονότων, κάτι που οδήγησε την ίδια στην απόφαση να παρευρεθεί στο κορυφαίο όργανο του δήμου εκφράζοντας και τις δικές της θέσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις