Ανησυχούν για το ποτάμι στη Δωρίδα- Ζητούν παρεμβάσεις για να αποτραπούν πιθανές πλημμύρες

Το θέμα του ποταμού του Μόρνου, και τους πιθανούς κινδύνους που αυτό κρύβει στην περίπτωση που δεν γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις, έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο Δωρίδος ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Αντώνης Γιαννόπουλος. Όπως είπε,
ο πρόεδρος των Μαλαμάτων του οποίου η κοινότητα γειτνιάζει με το ποτάμι στη νότια και ανατολική πλευρά, έχει κάνει έγγραφα προς την Περιφέρεια από το 2013, χωρίς όμως έως σήμερα να έχει γίνει κάτι.
Ο δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης απάντησε αρχικά πως στη διάρκεια της εβδομάδας που ακολουθεί (σσ αυτή που διανύσαμε), οι δύο εργολάβοι μετά από μεταξύ τους συνεννόηση θα μπουν στο ποτάμι για να ξεκινήσουν εργασίες, τοποθετώντας συμπληρωματικούς μεγάλους ογκόλιθους στην ανατολική του όχθη. Μάλιστα, όπως είπε, αυτές οι εργασίες θα είχαν ήδη ξεκινήσει εάν δεν είχε μεσολαβήσει μία καταγγελία, η οποία τις μετέθεσε για λίγες ημέρες πίσω. Ο Γ. Καπεντζώνης είπε ακόμα πως το ποτάμι αποτελεί δικαιοδοσία της Περιφέρειας, «για να μην πω της Αποκεντρωμένης», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας πως για το θέμα έχει επικοινωνία και με τον αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας Ευάγγελο Κατσαγούνο.
Σε παρέμβασή του ο πρόεδρος των Μαλαμάτων τόνισε πως η παρέμβαση που έχει προγραμματιστεί να γίνει από την πλευρά του δήμου δίνει λύσει μόνο σε ένα σημείο, κι όχι στο σύνολο της έκτασης του ποταμού από τη γέφυρα του Μόρνου και κάτω. Στο συγκεκριμένο μήκος κατά τον ίδιο εγκυμονούν πολλοί κίνδυνοι, οι οποίοι εάν δεν ληφθούν σοβαρά υπόψιν αυτή τη στιγμή, με την πραγματοποίηση και των αντίστοιχων εργασιών, τότε τα πράγματα για την περιοχή, σε πιθανή μεγάλη νεροποντή θα είναι επικίνδυνα. «Μήπως να κάνω έγγραφο στον εισαγγελέα;», ρώτησε ο πρόεδρος της κοινότητας, για να του απαντήσει ο δήμαρχος πως εάν ο ίδιος κρίνει σκόπιμο να το κάνει, τότε αυτός δεν θα τον αποτρέψει. Καταλήγοντας ο Γ. Καπεντζώνης πρόσθεσε πως για το θέμα έχει επικοινωνία και με το δήμαρχο Ναυπακτίας, ο οποίος με τη σειρά του θα απευθυνθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, εκφράζοντας την πεποίθηση πως σε συνεργασία των δύο Περιφερειών θα γίνουν εν τέλει οι απαραίτητες παρεμβάσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις