Μετρούν συμμάχους για τις ανεμογεννήτριες στην Ψαρομύτα- Στο στόχαστρο η Περιφέρεια, ζητούν πρωτοβουλίες από το δήμο

Οι ανεμογεννήτριες στην περιοχή της Ψαρομύτας του δήμου Δωρίδος συνεχίζουν να απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής, μην καταθέτοντας τα όπλα για την αποτροπή του έργου.
Υποστηρίζοντας πως θα αποτελέσουν τεράστιο πλήγμα για την εικόνα του τόπου, και κατά κύριο λόγο για τον τουρισμό, τονίζουν πως εάν δεν αλλάξει κάτι στα όσα έχουν δρομολογηθεί, τότε δεκάδες άνθρωποι που ζουν από τον τομέα αυτό θα μείνουν άνεργοι, με ότι μπορεί αυτό να συνεπάγεται για τις δύσκολες εποχές που ζούμε, σε ένα νομό μάλιστα όπως η Φωκίδα με πολύ μεγάλα ποσοστά ανεργίας.
Το Σάββατο που μας πέρασε με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Τολοφώνας πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην οποία είχαν κληθεί οι οκτώ σύλλογοι της ευρύτεροι περιοχής, καθώς και οι τοπικές κοινότητες, προκειμένου να συζητήσουν για το θέμα, αλλά και για να αναλάβουν δράση. Προ λίγων ημερών άλλωστε, ο πρόεδρος της ΤΚ Τολοφώνας, αλλά και του Πολιτιστικού της Συλλόγου, με μία λιτή ανακοίνωσή του, επεσήμανε το λάθος που πάει να συντελεστεί στην περιοχή, εστιάζοντας στις επιπτώσεις που θα προκληθούν. Η ανταπόκριση των άλλων συλλόγων της περιοχής, όμως, δεν ήταν και η καλύτερη, καθώς από τους οκτώ που εκλήθησαν το παρών έδωσαν οι τρεις, ενώ απουσίαζαν επίσης και τρία Τοπικά Συμβούλια. Παρουσία περίπου σαράντα ατόμων, όμως, όπως μας είπε ο πρόεδρος της Κοινότητας αλλά και του Συλλόγου, Ηλίας Κορομπίλης, έγινε συζήτηση, ενώ υπάρχει σκέψη έως το τέλος του μήνα να γίνει μία ακόμα στην Ερατεινή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις