Ο δήμος Δελφών στα πρότυπα προγράμματα εκπαιδευτικών περιηγήσεων του υπουργείου Τουρισμού

Η ευρύτερη περιοχή των Δελφών αποτελεί αναμφίβολα ένα ανοιχτό σχολείο για την ελληνική Ιστορία, τον Πολιτισμό και τη Φύση. Ο Δήμος Δελφών, προκειμένου να φέρει σε επαφή την ελληνική (και όχι μόνο) νεολαία με τον τόπο μας,
που συμπυκνώνει σε λίγα τετραγωνικά χιλιόμετρα ολόκληρη τη διαδρομή και τη διαχρονική προσφορά της Ελλάδας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, ανέλαβε την πρωτοβουλία να παρουσιάσει ένα οργανωμένο πρόγραμμα για τον εκπαιδευτικό τουρισμό.
Η πρότασή μας περιλαμβάνει επτά επιμέρους πρότυπα προγράμματα εκπαιδευτικών περιηγήσεων, μονοήμερων ή πολυήμερων κατά την επιλογή των συμμετεχόντων, που συνδυάζουν τα μοναδικά σε παγκόσμιο επίπεδο
εκπαιδευτικά πεδία που προσφέρει ο τόπος μας, με πολλές δυνατότητες στους τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού και της αναψυχής.
Ταυτόχρονα, έχοντας αναπτύξει στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδας και όλους τους γειτονικούς μας Δήμους (α. Δωρίδας, β. Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, γ.Λαμιέων και δ. Αμφίκλειας – Ελάτειας), ο Δήμος Δελφών σάς παροτρύνει και σάς διευκολύνει να γνωρίσετε στο σύνολό της την ιστορική και πανέμορφη περιοχή μας, που μπορεί να ιδωθεί ως ένα απέραντο εκπαιδευτικό (αλλά και ψυχαγωγικό…) πάρκο.
Αθανάσιος Ηλ. Παναγιωτόπουλος – Δήμαρχος Δελφών

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις