Η ΦΩΚΙΔΑ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ !!! ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΓΑΛΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ !!!

Μεγαλειώδης πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 12.30΄ (video) στο κέντρο της Άμφισσας από μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, συλλόγους, εκπροσώπους των Ο.Τ.Α. και του κλήρου προερχόμενοι από τις περισσότερες περιοχές της Φωκίδας (Ευπάλιο, Λιδωρίκι, Δεσφίνα, Γαλαξίδι, Ιτέα, Άμφισσα κτλ) κι οι οποίοι αντέδρασαν δυναμικά ενάντια στην εφαρμογή της
ρύθμισης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με αρ. πρωτ. 167785/Δ2/06-10-2017 περί κατάργησης των ολιγομελών τμημάτων κατεύθυνσης των Λυκείων Γαλαξιδίου, Δεσφίνας και Ευπαλίου 

Η πορεία ξεκίνησε από το Δημοτικό Στάδιο Άμφισσας, σταμάτησε στην Πλατεία Ησαΐα όπου εκπρόσωποι Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, εκπαιδευτικών, μαθητές, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του κλήρου του Νομού μας, εξέφρασαν δυνατά και καθαρά προς κάθε κατεύθυνση, την αντίθεσή τους στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται για τα Σχολεία της Φωκίδας.  Στη συνέχεια κατέληξε έξω από το κτίριο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας  όπου  εκπρόσωποι  συνάντησαν τον Αναπληρωτή Διευθυντή της Δ.Ε. Φωκίδας.  Εκεί, μεταξύ άλλων,  του επιδόθηκε ψήφισμα - διαμαρτυρία φορέων του ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ για το κλείσιμο της θετικής κατεύθυνσης του ΓΕΛ Γαλαξειδίου απευθυνόμενο προς όλους τους αρμόδιους φορείς.

Η πόλη μας εκπροσωπήθηκε από δεκατρείς (!!!!) συλλόγους της, την μαθητική της κοινότητα, εκπαιδευτικούς, εκπροσώπους της Τ.Α., γονείς και πλήθος κατοίκων της,  ενώ οι επαγγελματίες έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους και συμμετείχαν ενεργά στη διαμαρτυρία.

Σύμφωνα με την παραπάνω ρύθμιση, όσα τμήματα κατευθύνσεων (όπως τις ξέρουμε σήμερα) δεν συγκεντρώνουν τον απαιτούμενο αριθμό μαθητών, δεν θα λειτουργούν και οι ενδιαφερόμενοι μαθητές θα πρέπει να μετακινηθούν  σε σχολείο της κοντινότερης περιοχής στην οποία λειτουργεί το αντίστοιχο τμήμα κατεύθυνσης.  Η εξέλιξη αυτή εκτός τη κινητικότητας των μαθητών, συνεπάγεται  και την κινητικότητα εκπαιδευτικών οι οποίοι ενδεχομένως , "χάνουν" ώρες εκπαιδευτικού έργου που θα πρέπει να τις συμπληρώσουν μετακινούμενοι σε άλλα Σχολεία. 

Όπως φαίνεται με την εφαρμογή της παραπάνω ρύθμισης,  μέρος της κοινωνίας μας αναμένεται να αυξήσει την δαπάνη του για τη "ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ" των ίσων ευκαιριών και φυσικά το Ελληνικό Δημόσιο να αποζημιώνει με οδοιπορικά τους μετακινούμενους εκπαιδευτικούς επιβαρύνοντας επιπλέον τον κρατικό κορβανά !!!  Λόγος δεν γίνεται φυσικά για την ψυχολογική επιβάρυνση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των νοικοκυριών που θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος των αλλαγών.  Το χειρότερο όμως ανάμεσα σε όλα, ήταν ο χρόνος (Οκτώβρης μήνας) και ο τρόπος που επιλέχτηκε να εφαρμοστεί στη Φωκίδα η εν λόγω ρύθμιση που θύμισε "ξαφνικό θάνατο", γεγονός όμως που όχι μόνο δεν αιφνιδίασε τον Φωκικό λαό αλλά τον εξόργισε και τον έβγαλε στον δρόμο.

Οι πολίτες, οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά του τόπου μας μίλησαν δυνατά προς πάσα κατεύθυνση και αναμένονται νεότερα.  Διαφορετικά οι αντιδράσεις δεν αποκλείεται να πάρουν άλλη μορφή.

                                                                                                 Συνεχίζεται............



Ακολουθούν φωτογραφίες όπως δημοσιεύτηκαν από τον Γαλαξιδιώτη φωτογράφο Ηλία Μασσάρο καθώς και το ψήφισμα των φορέων της πόλης μας.










Το Ψήφισμα για το ΓΕΛ Γαλαξιδίου !!!









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις