ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ

Την κατάσταση στα χέρια τους φαίνεται ότι πήραν οι μαθητές του ΓΕΛ Γαλαξιδίου μετά από την ανακοίνωση και εφαρμογή της πολύκροτης 167785/Δ2/06.10.2017 απόφασης του Υπουργείου Παιδείας. Οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη
του σχολικού κτιρίου, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση του τμήματος προσανατολισμού θετικών σπουδών λόγω του μικρού αριθμού μαθητών που την παρακολουθούν. Έτσι ζητούν την αναστολή εφαρμογής της παραπάνω απόφασης, τουλάχιστον για την τρέχουσα σχολική χρονιά, διότι ανατρέπεται με αιφνιδιαστικό τρόπο η προετοιμασία τους για τις επερχόμενες πανελλήνιες εξετάσεις. 

 Η ενέργεια αυτή φέρεται ως συνέχεια των αντιδράσεων στην πόλη της Δεσφίνας αλλά και της διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών των σχολείων του νομού οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην Άμφισσα 13/10/2017 (δεν δημοσιεύτηκε τίποτα σχετικό....) διαμαρτυρόμενοι για την αναταραχή που φέρνει η εφαρμογή της παραπάνω απόφασης και τα κόστη που προκαλεί στο Δημόσιο και στους ίδιους η ανακατανομή των τοποθετήσεών τους, τη στιγμή που σχεδόν ήταν όλα ρυθμισμένα, όπως διαρρέεται. 

 Ελπίζοντας πως η λογική θα πρυτανεύσει ευχόμαστε οι εμπλεκόμενοι λειτουργοί να δώσουν την καταλληλότερη λύση ώστε να μην ταλαιπωρηθεί άλλο το πολύπαθο Ελληνικό Δημόσιο Σχολείο και οι μαθητές να συνεχίσουν απρόσκοπτοι την προσπάθειά τους για την επίτευξη των στόχων τους.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις