Την Παρασκευή η απόφαση για τα σχολεία Γαλαξιδίου, Δεσφίνας και Ευπαλίου- Αποφασισμένο το υπουργείο για την εφαρμογή του νόμου

Ολοκληρώθηκε εχτές το απόγευμα η συνάντηση της αντιπροσωπείας από τη Φωκίδα με το Γενικό Γραμματέα του υπ. Παιδείας, και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το μέλλον των τμημάτων κατεύθυνσης στα λύκεια Γαλαξιδίου, Δεσφίνας και Ευπαλίου θα γίνει γνωστό την ερχόμενη Παρασκευή.
Το υπουργείο ζήτησε διορία 15 ημερών για να τοποθετηθεί, όμως μετά από πιέσεις υποχώρησε, αποδεχόμενο να ανακοινώσει τις αποφάσεις του στο τέλος της εβδομάδας.
Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση το κλίμα δεν είναι και το καλύτερο δυνατό για τα τρία σχολεία, καθώς το υπουργείο πιέζει για την εφαρμογή του νόμου. Μάλιστα, μεταξύ άλλων, ειπώθηκε πως η ανοχή μη εφαρμογής του, της προηγούμενης χρονιάς, δεν μπορεί να συνεχιστεί και για φέτος, καθώς τότε θα μιλάμε για ένα ιδιότυπο καθεστώς, που δε συνάδει με την εικόνα μιας συντεταγμένης πολιτείας. 
Να υπενθυμίζουμε πως το παρών στην Αθήνα έδωσαν οι: δήμαρχος Δελφών Αθ. Παναγιωτόπουλος, με τους αντιδημάρχους Γαλαξιδίου και Δεσφίνας, ο δήμαρχος Δωρίδας Γ. Καπεντζώνης, ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Ευαγ. Κατσαγούνος και η περιφερειακή σύμβουλος Π. Αραβαντινού, καθώς και ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Χαλιορής.

fokidanews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις