ΓΑΛΑΞΙΔΙ: ΟΙ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ ΠΟΥ... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ

Ένα θέμα που φάνταζε τυπικής φύσης, πήρε άλλη τροπή κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δελφών. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για την έγκριση της χορήγησης ενισχύσεων σε οικογένειες με οικονομικά προβλήματα, από τη Δημοτική Κοινότητα Γαλαξιδίου, με το ποσό να προέρχεται από το «Κληροδότημα Νικ. Μάμα».

Στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Γαλαξιδίου Αθ. Τσονάκας αναφέρθηκε στην απόφαση που πήρε για το θέμα, ομόφωνα μάλιστα, η ΔΚ Γαλαξιδίου, σημειώνοντας ενημερωτικά πως πρόκειται για 27 δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν από 350 ευρώ ο καθένας.
Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο Ν. Σταντζούρης, σύμβουλος της αντιπολίτευσης από την περιοχή του Γαλαξιδίου, ο οποίος έθεσε το θέμα περισσότερο στην ηθική του διάσταση. Όπως είπε στη λίστα των 27 υπάρχουν άνθρωποι που δεν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, πράγμα γνωστό σε όλους στο Γαλαξίδι, αλλά που τυπικά καλύπτουν τις προϋποθέσεις που μπήκαν στην πρόσκληση για να το πάρουν. «Ταράχτηκα όταν διάβασα μερικά ονόματα», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως «κάποιοι κάνουν τους ευεργέτες με ξένα κόλλυβα». Τέλος εξέφρασε την ευχή κάποιοι να παραιτηθούν του δικαιώματός τους, ενώ πρότεινε η απόδοση της χορήγησης να αποφασίζεται από μία ανεξάρτητη αρχή.
«Κι εγώ προβληματίστηκα όταν διάβασα τη λίστα», είπε και ο Β. Καραγιάννης, από την παράταξη Ταγκαλή, επίσης έλκοντας την καταγωγή του από το Γαλαξίδι. Συμφώνησε με τις παρατηρήσεις Σταντζούρη, ενώ σημείωσε πως κανονικά το συνολικό ποσό θα πρέπει να μοιραστεί σε δέκα δικαιούχους, που έχουν πραγματική ανάγκη.
Υποστηρίζοντας την εισήγησή του ο Αθ. Τσονάκας τόνισε πως η λίστα βγήκε με βάση τα δικαιολογητικά που κατέθεσαν οι πολίτες, και τα οποία δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. «Σε αυτό που λέτε μπορεί να έχετε δίκιο αλλά το τυπικό μέρος της υπόθεσης δεν μπορούμε να το προσπεράσουμε», υποστήριξε, για να λάβει το λόγο στην συνέχεια ο αντιδήμαρχος Αρ. Αγγελόπουλος, προτείνοντας η λύση να βρεθεί μέσω της υπηρεσίας πρόνοιας του δήμου, εκεί όπου αντιστοίχως οι δικαιούχοι για να πάρουν τα όποια βοηθήματα, εκτός των τυπικών στοιχείων που καταθέτουν, έρχονται σε επαφή και με κοινωνικό λειτουργό ο οποίος και συντάσσει τη δική του έκθεση για την κάθε περίπτωση.
Η άποψη του Αθ. Τσονάκα, πως αυτό θα μπορούσε να συμβεί από την επόμενη φορά, δε βρήκε σύμφωνο το δήμαρχο, ο οποίος ζήτησε, όπως και έγινε τελικά, να επιστραφεί το θέμα και πάλι στο συμβούλιο του Γαλαξιδίου, με τις παρατηρήσεις που έγιναν στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και με τη διερεύνηση εάν είναι εφικτό να εφαρμοστεί η πρόταση Αγγελόπουλου.
Η πρόταση έγινε ομόφωνα τελικά δεκτή, ενώ ο Ν. Σταντζούρης, που πρώτος ανέδειξε το θέμα, έδωσε συγχαρητήρια στο δήμαρχο για τη στάση του.
fokidanews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις