Το ΔΣ του νοσοκομείου διαψεύδει τα δημοσιεύματα, αλλά για το «μάρμαρο» κουβέντα : Δεν απαντά σε καμιά καταγγελία

  Διαψεύδει τα δημοσιεύματα γενικόλογα και αφηρημένα, δίχως να εξηγεί τίποτε περαιτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου, το οποίο ωστόσο, δεν διευκρινίζει καν τι διαψεύδει και σε τι απαντά.
Δεν παρέχει καμιά απολύτως διευκρίνιση για τις επίσημες και δημόσιες καταγγελίες του οφθαλμίατρου κ. Αναστασίου Μουράντ, τόσο για τη βλάβη στο χειρουργικό μικροσκόπιο και τον τρόπο λειτουργίας του, όσο και για τη λίστα αναμονής των 100 ασθενών που περιμένουν να χειρουργηθούν σύμφωνα με δηλώσεις του γιατρού.
Δε λέει κουβέντα επίσης για την θέση του μόνιμου παθολόγου που απέβη άγονη και επαναπροκηρύσσεται. Δεν αναφέρεται και δεν απαντά στις καταγγελίες ασθενούς που χρειάστηκε να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία και της έδιναν χρησιμοποιημένο σκεύασμα, ενώ της ζητούσαν να τους πάει με δικά της χρήματα δυο σκευάσματα για να υποβληθεί στην εξέταση.
Το ΔΣ γνωρίζει καλά ότι δεν πρόκειται ούτε για μεμονωμένα δημοσιεύματα, ούτε πολύ περισσότερο για ψευδή και κατασκευασμένα, γιατί ούτε ο κ. Μουράντ, ούτε οι τέσσερις γιατροί που παραιτήθηκαν από την Επιστημονική Επιτροπή και μετά από έγγραφο που εμφανίστηκε «μαγικά» με προηγούμενη ημερομηνία ανακάλεσαν, ούτε η ασθενής που έφερε το χρησιμοποιημένο σκεύασμα στα γραφεία της εφημερίδας μας, ούτε το Σωματείο Εργαζομένων και πολύ περισσότερο ούτε και εμείς θέλουμε να προκληθεί βλάβη στο νοσοκομείο.
Απεναντίας, όλοι οι προαναφερθέντες έχουμε κάθε λόγο να παλέψουμε για να το κρατήσουμε εδώ γιατί απλούστατα το χρειαζόμαστε. Εμείς ζούμε εδώ, δεν είμαστε «περαστικοί» και θέλουμε να είναι όρθιο, δυνατό και να συνεχίσει να μας παρέχει τις υπηρεσίες του.
Ας αφήσουν αυτά που ξέρουν και ας σταματήσουν να συνδέουν το νοσοκομείο με μικροπολιτική, γιατί όλοι εμείς και πολλοί άλλοι το κρατήσαμε όλα αυτά τα χρόνια μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες. Το μοναδικό μας νοσοκομείο δεν αποτελεί «πεδίο δόξης λαμπρό» για αντιπολίτευση και δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ να συμβεί, αλλά παράλληλα και δεν προσφέρεται για πειραματισμούς μαθητευόμενων και ατάλαντων «μάγων».

Για άλλη μια φορά «ξέχασαν» το Κέντρο Αποκατάστασης

Εντύπωση δε, προκαλεί ότι από ένα ακόμη δελτίο τύπου απουσιάζει κάθε αναφορά στο Κέντρο Αποκατάστασης που βρίσκεται στην κυριότητα του νοσοκομείου και ουσιαστικά κρατείται σε ομηρία, αφού δεν φροντίζει καν να νομιμοποιήσει τη σχέση του με την Ψυχιατρική που το χρησιμοποιεί.
Το υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του νοσοκομείου έχουν δεχτεί έγγραφη πρόταση από τον Περιφερειάρχη για την παραχώρηση του κτιρίου στην Περιφέρεια, στην οποία ουδέποτε απάντησαν. Και όχι απλώς δεν απάντησαν, αλλά η δομή που στεγάζει η Ψυχιατρική μέσα στο κτίριο βρίσκεται στον αέρα, δίχως να υπάρχει μια επίσημη συμφωνία, δίχως να έχει γίνει παραχώρηση και δίχως φυσικά να προκύπτουν σαφείς υποχρεώσεις και δικαιώματα για τα δυο μέρη.
Η κ. Αυγερινού, παρότι όφειλε, το συγκεκριμένο θέμα να είναι από τα πρώτα πράγματα με οποία θα ασχολείτο, προτίμησε να το πηγαίνει διαρκώς παραπίσω, μέχρι που ξεχάστηκε. Οι όποιες συζητήσεις με την ΑΕΜΥ είχαν γίνει από τον προκάτοχό της κ. Παπαδρόσο έμειναν ακριβώς εκεί που τις άφησε και στο θέμα δεν έχει σημειωθεί η παραμικρή πρόοδος.

Το δελτίο τύπου

Αναλυτικά το δελτίο τύπου που εξέδωσε η διοίκηση του νοσοκομείου για να κενολογήσει για άλλη  μια φορά έχει ως εξής:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας στην τακτική συνεδρίαση της Τρίτης 23 Μαΐου 2017, με αφορμή πρόσφατα μεμονωμένα δημοσιεύματα, που αναφέρονται στο Νοσοκομείο, ανακοινώνει στους πολίτες του Νομού Φωκίδας.
•Διαψεύδουμε κατηγορηματικά τα ανυπόστατα, ψευδή, απαράδεκτα μεμονωμένα δημοσιεύματα, τα οποία δυσφημίζουν το Νοσοκομείο, θίγουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών ειδικά στον ευαίσθητο χώρο της υγείας.
•Διαβεβαιώνουμε για τα διαρκή, σταθερά βήματα ενίσχυσης του Νοσοκομείου, σε όλα τα επίπεδα και προς όλες τις κατευθύνσεις. Ακούμε και κατανοούμε τα θέματα που προκύπτουν και καταβάλουμε ιδιαίτερες προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων.
•Καθήκον μας είναι να προστατεύσουμε το έργο και το κύρος του Νοσοκομείου και να εμποδίζουμε κάθε προσπάθεια απαξίωσης και άδικης δυσφήμισης  είτε του Νοσοκομείου, είτε του έργου των εργαζομένων σε αυτό. Κυρίως δε, να διαφυλάττουμε και να ενισχύουμε τη σχέση Υπηρεσιών Υγείας  -  πολιτών.
Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου του ΓΝ Άμφισσας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις