Πρόσκληση σε δύο μοναδικές ξεναγήσεις «Ημέρες Θάλασσας»

Με ιδιαίτερη χαρά η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Πειραιά «εΦτά» σας προσκαλεί σε δύο μοναδικές ξεναγήσεις στα πλαίσια του θεσμού «Ημέρες Θάλασσας» που διοργανώνει για Τρίτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Πειραιά. 





Ξενάγηση στο Πλωτό Μουσείο "Hellas Liberty"

Ημερομηνία Δράσης: Κυριακή 28 Μαΐου 2017
Ώρα Διεξαγωγής: 12:30 – 14:30
Τοποθεσία (όνομα χώρου, διεύθυνση): Ακτή Βασιλειάδη (Πύλη Ε2)
Περιγραφή Δράσης:
Μία σπάνια ανοιχτή ξενάγηση για το κοινό στο Πλωτό Μουσείο του Πειραιά, ιστορικό πλοίο, «HELLAS LIBERTY» και τη μόνιμη έκθεση φωτογραφίας – ντοκουμέντων  πλοίων  που φιλοξενείται  σε αυτό, διοργανώνει η  Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Πειραιά – “εΦτά” την Κυριακή 28 Μαΐου 2017, στο πλαίσιο του εορτασμού «ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ –ΠΕΙΡΑΙΑ».
Ειδικότερα, η ξενάγηση, διάρκειας 2 ωρών, θα πραγματοποιηθεί από τις 12:30 – 14:30, τόσο στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του πλωτού μουσείου αλλά και στη μόνιμη έκθεση  με φωτογραφίες –ντοκουμέντα  από τα (100+7) πλοία που παραχώρησε η Αμερική μετά τον πόλεμο σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς των Ελλήνων στο Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο.
Στη ξενάγηση αυτή, θα παρουσιαστεί εμπεριστατωμένα και αναλυτικά στο κοινό, μέσα από ντοκουμέντα και video, όλη η διαδρομή δημιουργίας, ιστορίας, αλλά και εξέλιξης του  πλοίου που είναι ένα από τα τρία μοναδικά στον κόσμο εναπομείναντα φορτηγά πλοία τύπου LIBERTY που διασώζονται παγκοσμίως.
“HΕLLAS  LIBERTY”: Ένα πλοίο με βαριά ιστορία που ξεκινάει από τον Β’  Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένα πλοίο που σηματοδότησε την αναγέννηση της Ελληνικής Ναυτιλίας στη σύγχρονη  Ελλάδα και που με την σημερινή παρουσία του -ως πρώτο έκθεμα-  στο λιμάνι του Πειραιά σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για αυτόν. Σημειώνεται, ότι το “HELLAS LIBERTΥ” (πρώην “SS Arthur M Huddel”)  που κατασκευάστηκε το 1943 από τις ΗΠΑ για τις ανάγκες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, βρέθηκε εγκαταλειμμένο και λεηλατημένο. Με συνεννόηση των ΗΠΑ, του Ελληνικού Κράτους και των Ελλήνων  εφοπλιστών παραχωρήθηκε και ρυμουλκήθηκε από τις ΗΠΑ στον Πειραιά το 2008, όπου μετά από επισκευές πήρε τη σημερινή του μορφή.
Στο link video παρουσίασης του Πλωτού Μουσείου Πειραιά «Ηellas Liberty»
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ξενάγηση στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος

Ημερομηνία Δράσης: Σάββατο 27 Μαΐου 2017
Ώρα Διεξαγωγής: 12:00 – 13:30
Τοποθεσία: Ακτή Θεμιστοκλέους, στη Μαρίνα Ζέας.
Οργανωμένη δωρεάν ξενάγηση στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος, σε συνεργασία με το Ναυτικό Μουσείο.
Παρακολούθηση έκθεσης για την δράση του Πολεμικού Ναυτικού την περίοδο 1821 - 1945 «ΜΕΘ’ ΟΡΜΗΣ ΑΚΑΘΕΚΤΟΥ» Η έκθεση έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να μεταφέρεται εύκολα με στόχο να «ταξιδέψει» σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Δεν απευθύνεται σε «ειδικούς» αλλά σε όποιον έχει διάθεση και ενδιαφέρον να έρθει σε μια πρώτη επαφή με την ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού.
Το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος
Είναι το μεγαλύτερο Ναυτικό μουσείο της Ελλάδας και ιδρύθηκε το 1949. Εδώ παρουσιάζεται η εξέλιξη του ελληνικού ναυτικού από την προϊστορία μέχρι σήμερα. Σε δέκα συνεχόμενες αίθουσες εκτίθενται μοντέλα σκαφών υπό κλίμακα, μακέτες, ναυτικά σύνεργα κ.λπ. από την αρχαιότητα μέχρι το 1821 κι από την επική δράση του πολεμικού μας ναυτικού τον 20ό αι. μέχρι το σύγχρονο θαύμα της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας. Θαυμάστε τμήματα από το Κονώνειο τείχος του Πειραιά και από τους περίφημους νεώσοικους. Yπάρχει πλούσια συλλογή 10.000 τόμων και ενδιαφέρον φωτογραφικό αρχείο.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις