ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι ο Δήμος Δελφών στα πλαίσια της συνεργασίας του με τον ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας και έχοντας αναπτύξει ένα πυκνό δίκτυο 750 μπλε κάδων, εντατικοποιεί πλέον τη λειτουργία του συστήματος ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας.

Στους κάδους αυτούς εναποτίθεται κάθε είδος ανακυκλώσιμης συσκευασίας εκτός από τα ειδικά απορρίμματα.  Πιο συγκεκριμένα, οι μπλε κάδοι δέχονται:
- Συσκευασίες από Αλουμίνιο, π.χ. αναψυκτικά, μπίρες κ.ά.
Συσκευασίες από Λευκοσίδηρο, π.χ. από γάλα εβαπορέ, τόνο, ζωοτροφές, τοματοπολτό κ.ά.
Συσκευασίες από Πλαστικό, π.χ. μπουκάλια και δοχεία από νερό, αναψυκτικά, γιαούρτι, βούτυρο, λάδι, απορρυπαντικά, είδη καθαρισμού, σαμπουάν, αφρόλουτρα, φίλμ περιτυλίγματος , οδοντόκρεμες, αποσμητικά, πλαστικές σακούλες κ.ά.
Συσκευασίες από Γυαλί, π.χ. μπουκάλια και βαζάκια, χυμοί, αναψυκτικά, αλκοολούχα ποτά, τρόφιμα κ.ά.
Συσκευασίες από Χαρτί & Χαρτοκιβώτια,  π.χ. από ηλεκτρικές συσκευές, γάλα, χυμούς, δημητριακά, πίτσα, μπισκότα, ζάχαρη, απορρυπαντικά, χαρτοσακούλες κ.ά.
Η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών από τους μπλε κάδους πραγματοποιείται σύμφωνα με το Πρόγραμμα που παρουσιάζεται στον Πίνακα που ακολουθεί και οδηγούνται τελικά στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών όπου διαχωρίζονται και προωθούνται προς ανακύκλωση. Οι συμπολίτες μας θα ενημερώνονται από τη Δ/νση Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, για οποιαδήποτε αλλαγή στο Πρόγραμμα των δρομολογίων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις