ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Ο Δήμος Δελφών στην προσπάθεια του να αντιμετωπίσει την έντονη κοινωνική κρίση και την αύξηση της ακραίας φτώχειας, οργάνωσε και ενίσχυσε το ρόλο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, τα τελευταία 2 χρόνια.

Ο πρώτος μας στόχος ήταν η εύρεση χώρου κατάλληλου για τη στέγαση και λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Δελφών, ο οποίος υλοποιήθηκε με την παραχώρηση κτιρίου στο παλιό < Μουσικό Σχολείο> από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννη.
Στο συγκεκριμένο χώρο υπάρχουν ευρύχωρες αίθουσες τις οποίες διαμορφώσαμε κατάλληλα για την αποθήκευση ξηρών τροφίμων, ρουχισμού και παραϊατρικού εξοπλισμού, καθώς επίσης διαθέτουμε και ψυγείο, το οποίο είναι δωρεά της αλυσίδας καταστημάτων Σκλαβενίτης,  για την αποθήκευση ευπαθών προϊόντων.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο συγκεντρώνει προϊόντα που προσφέρονται από εταιρείες – χορηγούς, καταστήματα, συλλόγους, σχολεία , διάφορους φορείς αλλά και πολίτες που θέλουν να βοηθήσουν το < συνάνθρωπο> .  Σημαντικό ρόλο έχουν οι  εργαζόμενοι των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» όλων των Δ.Ε., οι οποίοι διενεργούν τις διανομές όλων των ειδών του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Ένα σημαντικό παράδειγμα αποτελεί η διανομή 55 τόνων ψαριών το 2015 και 63 τόνων το 2016, προσφορά της εταιρίας Γαλαξίδι-Θαλάσσιες Καλλιέργειες Α.Ε., σε συνεργασία του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας , Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας, μέσω του προγράμματος < Βοήθεια στο Σπίτι> και εθελοντικών ομάδων που οργανώνονται από τους νόμιμα εκλεγμένους εκπροσώπους  (τοπικούς προέδρους και συμβούλους)  όλων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Δελφών. Στο συγκεκριμένο σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι έχει γίνει πίστωση του ποσού των 20.000 ευρώ, στον φετινό Προϋπολογισμό του Δήμου Δελφών, για την αγορά αυτοκινούμενου ψυγείου για την ασφαλή μεταφορά των ευπαθών προϊόντων στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, όλων των Δημοτικών Ενοτήτων.
   
Με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας <Ώρα της Φωκίδας > το οποίο αναφέρει - προφανώς από λάθος πληροφόρηση ή εκτίμηση - τον αριθμό των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Δελφών, οφείλουμε να αποκαταστήσουμε τον ακριβή αριθμό των επίσημα εγγεγραμμένων δικαιούχων, οι οποίοι είναι 402. Επίσης, στο εν λόγο δημοσίευμα ασκείται κριτική για τη προσφορά του ποσού των 500 ευρώ από την εταιρία Δελφοί- Δίστομο.  Εκτιμούμε ότι η αρνητική εικόνα που προσδίδεται προς την κοινωνική προσφορά της συγκεκριμένης εταιρείας είναι τουλάχιστον άδικη και  σας ενημερώνουμε πως η εταιρεία Δελφοί Δίστομο είχε προσφέρει το συγκεκριμένο ποσό από τον μήνα Ιανουάριο, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Δελφών και η επιτροπή του Παντοπωλείου  αποφάσισε να χρησιμοποιηθεί τώρα για αγορές τροφίμων στις εορτές του Πάσχα. Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εταιρεία συνδράμει τον φορέα μας στο ανθρωπιστικό του έργο και δοθείσης ευκαιρίας θα θέλαμε να την ευχαριστήσουμε για μια ακόμη φορά για τη στήριξή της στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Δελφών. Εξίσου ευχαριστούμε φυσικά και όλες τις εταιρίες, καταστήματα, φορείς αλλά και τους συμπολίτες μας που είναι αρωγοί στην προσπάθεια μας να συμπαρασταθούμε και να βελτιώσουμε τη ζωή των συνανθρώπων μας, στους χαλεπούς καιρούς της οικονομικής κρίσης.
Εύχομαι το Φως της Ανάστασης του Θεανθρώπου να μας ενισχύσει όλους με πίστη, ελπίδα, αλληλεγγύη, ομόνοια και αγάπη , ώστε να υπερβούμε τα προβλήματα της κρίσης.
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους !

Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πρόνοιας
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Ο Δήμαρχος Δελφών, ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος και η Επιτροπή Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου,   εκφράζουν τις βαθύτατες ευχαριστίες τους προς τους κ.κ. Ε. Σορώκο, Κ. Λύτρα, Χ. Νικολάου και  Γ. Χολέβα (Αρτοποιεία Άμφισσας),  τον κ. Ι. Χονδρό (Sweet Palace -Άμφισσα) και τον κ. Θ. Θεοχάρη  (Γαλακτοπωλείο -Άμφισσα), τους κ.κ. Α. Αρβανιτά, Ι. Παπαδρόσο, Α. Δημητρόπουλο, Α. Ράλλη (Αρτοποιεία Ιτέας),  ΤΕΡΕΖΑ  (Ζαχαροπλαστείο – Catering - Ιτέα), τον κ. Σ. Ρουμελιώτη (Ζαχαροπλαστείο Αρχοντικό- Ιτέα), τον κ. Α. Κοντογιώργο (Κρεοπωλείο - Ιτέα), Υιοί Ι.Π. Αναγνωστάκου Α.Ε. ( Εξαγωγές ελαιών), τον Σύλλογο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ιτέας και τους υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιτέας,  την Εταιρία ΅ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε.‘‘ για την χορηγία της (100 κιλά αλεύρι) και την Εταιρία ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΣ – ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε., για τις ευγενικές, συνεχείς και πάρα πολύ μεγάλες προσφορές τους, που διανέμονται στους δικαιούχους  του Κοινωνικού Παντοπωλείου όλων των Δημοτικών Ενοτήτων.
Στο Δήμο Δελφών στηρίζουμε μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Προγράμματος « Βοήθεια στο Σπίτι»,  450  νοικοκυριά συνανθρώπων μας ( οικογένειες και μεμονωμένα άτομα) και η προσπάθειά μας αυτή ενισχύεται από τις προσφορές όλων των παραπάνω επιχειρήσεων.
Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, που διανύουμε,  πρωτοβουλίες όπως αυτή  αναδεικνύει έμπρακτα την κοινωνική ευαισθησία και την έννοια της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, ενώ παράλληλα δημιουργεί  συνθήκες αισιοδοξίας για το κοινωνικό σύνολο.
Ευχαριστούμε και ευχόμαστε υγεία προσωπική και οικογενειακή.
Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις