Τα… “παραδημοτικά” της Δωρίδας!

Ο Βύρωνας, η Δωρίδα και το πούλμαν
Ένα μικρό πούλμαν παραχώρησε ο Δήμος Βύρωνα στο Δήμο Δωρίδας που θα χρησιμοποιούν τους καλοκαιρινούς βασικά μήνες τα βυρωνιώτικα προσκοπάκια κατά τη διαμονή τους στο Κατασκηνωτικό Κέντρο Τολοφώνας.
Το πούλμαν όμως δίνει τη δυνατότητα να καλύπτει ανάγκες του Δήμου Δωρίδας όλο το χρόνο, όπως μακρινές μετακινήσεις αθλητικών ομάδων, χορευτικών τμημάτων από Συλλόγους, θεατρικών τμημάτων μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων κ.ά.

Ο Κατσαγούνος και το φράγμα Τολοφώνας

Παράπονα δεχθήκαμε από φίλους γιατί δεν δημοσιεύσαμε ρεπορτάζ για τη συνάντηση που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Κατσαγούνος για την προώθηση του θέματος κατασκευής του φράγματος Τολοφώνας. Δεν φταίμε εμείς όμως αφού απ΄το γραφείο του δεν μας έστειλαν το σχετικό Δελτίο Τύπου. Απ΄ ότι πληροφορηθήκαμε όμως δεν υπήρξε, ούτε βγήκε κάτι ουσιαστικό από την συνάντηση αυτή παρά η ανακοίνωση με … ευχές για να προχωρήσει το έργο. Η αλήθεια είναι ότι όλοι θέλουν και περιμένουν να γίνει το σημαντικό αυτό έργο, αφού και ώριμο είναι από πλευράς μελετών του Δήμου από καιρό για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Να δούμε πότε θα αποφασίσουν οι παραπάνω να το εντάξουν! 

Χρηματοδότηση της Ι.Μ.Βαρνάκοβας
και κελιού Αθ. Διάκου στην Αρτοτίνα
  



Στην τελευταία συνεδρίαση του ΠεριφερειακούΣυμβουλίου Στερεάς Ελλάδας εγκρίθηκε μεταξύ άλλων και η χρηματοδότηση τεχνικών συμβούλων για τη δρομολόγηση των παρακάτω έργων,
1. Αποκατάσταση Πυρόπληκτων Κελιών και Καθολικού της Ι. Μονής Βαρνάκοβας, 
2. Αποκατάσταση Κελιού Αθανασίου Διάκου Ι. Μονής Αγ. Ιωάννου Αρτοτίνας,

Ο Καπεντζώνης στη Σερβία

Ούτε στη γιορτή του δεν κάθεται τελικά ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης με την κινητικότητα που τον διακρίνει.
Ως Πρόεδρος του Δικτύου Λιμνών, το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Απριλίου έφυγε οδικώς μαζί με τον Δήμαρχο Έδεσσας κι έφτασαν 70 χιλιόμετρα πριν το Βελιγράδι ( κάπου 1000 χιλιόμετρα από την Δωρίδα!) στην πόλη Γκόρνι Μιλάνοβατς της Σερβίας. Η πόλη αυτή είναι αδελφοποιημένη με την Έδεσσα εδώ και χρόνια.
Συζήτησαν με το Δήμαρχό της και συμφώνησαν να ενταχθεί και η πόλη αυτή στο Δίκτυο Λιμνών, ώστε σύμφωνα με ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες να υπάρξει η δυνατότητα χρηματοδοτήσεων από ευρωπαϊκά προγράμματα.
Ανήμερα της γιορτής του επέστρεψε στη Δωρίδα κάνοντας 1000 χιλιόμετρα (!) δηλαδή 2000 χιλιόμετρα μέσα στο Σαββατοκύριακο!

Βυρωνιώτες στη Δωρίδα

Στο Κατασκηνωτικό Κέντρο Τολοφώνας που έχει δημιουργήσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Βύρωνα «Άρης Κωσταντόγλου» που εκπροσωπεί τους Προσκόπους του Δήμου εδώ και χρόνια, θα βρεθούν το τριήμερο 5-7 Μαΐου φίλοι Βυρωνιώτες με επικεφαλής τον Δήμαρχό τους. Είναι μια καθιερωμένη επίσκεψη και συνάντησή με ανθρώπους του Δήμου Δωρίδας, για ξεκούραση, αναψυχή, διασκέδαση, ρουμελιώτικο φαγοπότι και ανταλλαγή απόψεων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις