ΤΡΙΖΟΝΙΑ: ΣΚΑΦΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΒΥΘΙΣΤΕΙ ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες προχθες (19/4/2017), η Λιμενική Αρχή Ναυπάκτου από ιδιώτη, για περιστατικό εισροής υδάτων στο Ι/Φ “DZAN BERNARD” σημαίας Ιταλίας το οποίο ήταν πλαγιοδετημένο κενό επιβατών, σε προβλήτα στην ημιτελή μαρίνα Τροιζονίων ν. Φωκίδας.

Άμεσα, κατόπιν ενημέρωσης Εισαγγελέα Υπηρεσίας Πλημμελειοδικών Δωρίδας Ν. Φωκίδας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής σε συνεργασία με προσωπικό του οικείου Δήμου και ιδιωτών, πραγματοποιήθηκε απάντληση υδάτων, η οποία συνεχίστηκε πρωινές ώρες χθες. 
Στη συνέχεια, κατόπιν διενέργειας αυτοψίας από ιδιώτη δύτη στα ύφαλα του ανωτέρω Ι/Φ σκάφους, διαπιστώθηκε η εισροή υδάτων από βαλβίδα την οποία και σφράγισε. Επιπροσθέτως, από προσωπικό του οικείου Δήμου, τοποθετήθηκε προληπτικά περιμετρικά του σκάφους πλωτό φράγμα καθώς και απορροφητικές πετσέτες προς αποφυγή τυχόν ρύπανσης.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός προσώπου, ούτε θαλάσσια ρύπανση.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
Σημειώνεται ότι σήμερα, 21/4/2017 το μεσημέρι, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, παρατηρήθηκε εκ νέου εισροή υδάτων η οποία προκάλεσε νέα επέμβαση για την αποφυγή βύθισης του σκάφους.
Στη φωτογραφία το -εδώ και πολλά χρόνια- ημιβυθισμένο ιστιοφόρο στην μαρίνα Τριζονίων

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις