Ο δήμος Δελφών θα χρηματοδοτήσει εκδήλωση -Στόχος να συμβάλει στην αναστύλωση της Βαρνάκοβας

Ο Δήμος Δελφών, θέλοντας να συμβάλει στην αναστήλωση της Μονής αλλά και στην ανάδειξη ευρύτερα της αναγκαιότητας για την αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί η Ιερά Μονή Βαρνάκοβας, θα θέσει υπό την αιγίδα του και θα χρηματοδοτήσει  εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 2 Απριλίου.
Ειδικότερα, στην εισήγηση του θέματος προς το Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρεται το μεγαλείο της Βαρνάκοβας και τονίζεται ότι η  Ιερά Μονή είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου, είναι ένα από τα ιστορικότερα Μοναστήρια της χώρας. Ιδρύθηκε κατά τη μεσοβυζαντινή περίοδο, το έτος 1077, από τον Όσιο Αρσένιο τον Βαρνακοβίτη και γρήγορα αναδείχθηκε σε θρησκευτικό κέντρο μεγάλης ακτινοβολίας, θέση που διατηρεί μέχρι και σήμερα.
Επιπλέον τονίζεται ότι πριν λίγες εβδομάδες, στις 29 Ιανουαρίου, η Μονή επλήγη από μεγάλη πυρκαγιά, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια του αρχείου της Μονής καθώς και πλήθος άλλων σημαντικών υλικών καταστροφών. Εξέλιξη η οποία βύθισε  στη θλίψη όχι μόνο τους κατοίκους της Φωκίδας αλλά και ευρύτερων περιοχών δεδομένης της σημασίας της Μονής σε θρησκευτικό και πολιτισμικό επίπεδο. Από τη μέρα εκείνη λαμβάνει χώρα μια εκτεταμένη προσπάθεια από δημόσιους αλλά και ιδιωτικούς φορείς. για την μέγιστη εφικτή αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η πυρκαγιά
Στην εισήγηση υποστηρίζεται ότι στο πλαίσιο αυτό στις 2 Απριλίου του 2017  πραγματοποιείται στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (Λ.Α.Ε.Δ.) στην Αθήνα εκδήλωση αφιερωμένη στην αναστήλωση της Μονής της Βαρνάκοβας. Στόχο της εκδήλωσης αποτελεί η απόδοση μνείας στην μακραίωνη προσφορά του μοναστηριού στην περιοχή αλλά και σε όλο τον Ελληνισμό και αυτή θα πλαισιωθεί από την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Βυζαντινή Χορωδία και την Παραδοσιακή Χορωδία Εθνικού Ωδείου Αθηνών υπό τη διεύθυνση Μιχάλη Μακρή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις