ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ''ΞΗΛΩΜΑ'' ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ - ''ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ'' Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ - ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΒΟΣ ;

Ξεκίνησε ήδη από χθες η απομάκρυνση κάποιων κατασκευών από την παραλία της Ιτέας, όπως φαίνεται και στις ακόλουθες φωτογραφίες.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσίευσε το ιστολόγιο "Καρτερία", η αποξήλωση παλιών ξύλινων κατασκευών (στεγάστρων) που είχαν κατασκευαστεί μπροστά από κάποια καταστήματα.
Πριν λίγες εβδομάδες, στα τέλη Ιανουαρίου, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων στην παραλία της Ιτέας έλαβαν επιστολές από το Γραφείο Δημόσιας Περιουσίας Φωκίδας (πρώην Κτηματική Υπηρεσία) σχετικά με την "Απομάκρυνση παράνομων κατασκευών από τη Χερσαία Ζώνη Λιμένα".
Με λίγα λόγια, οι καταστηματάρχες καλούνται να "ξηλώσουν" κιόσκια, στέγαστρα κι όσες ακόμα κατασκευές έχουν κάνει στην παραλία της Ιτέας για την εξυπηρέτηση των πελατών τους, καθώς αυτά είναι αυθαίρετα και καταλαμβάνουν χώρο στη χερσαία ζώνη του λιμένα Ιτέας.
Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη απομάκρυνση τέτοιων κατασκευών έγινε και στα Τριζόνια, αλλά και στην Ερατεινή.
Η περίπτωση της Ιτέας βέβαια είναι κάπως πιο ιδιαίτερη καθώς κάποια καταστήματα έχουν στηρίξει την λειτουργία τους και την οικονομική τους δραστηριότητα σχεδόν καθ' ολοκληρία στο χώρο της παραλίας. Κάποια δε από αυτά μετρούν αρκετές δεκαετίες εκεί και μια τέτοια "αλλαγή" θα απειλήσει την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.
Από την άλλη πλευρά βέβαια είναι κοινά αποδεκτό ότι η πλειοψηφία των κατασκευών αυτών είναι κακόγουστες και μειωμένης αισθητικής, υποβαθμίζοντας έτσι την εικόνα του παραλιακού μετώπου της πόλης, δυσκολεύουν δε σε κάποιες περιπτώσεις την ελεύθερη διέλευση των πεζών από και προς τη πλευρά της θάλασσας.
Σε όλα αυτά βέβαια πρέπει να προστεθεί η κακή εικόνα του παραλιακού μετώπου σε ότι αφορά τις υποχρεώσεις του Λιμενικού Ταμείου, καθώς υπάρχουν σαφείς ελλείψεις σε φωτισμό, κάγκελα, συντήρηση κι αντικατάσταση εξοπλισμού, κλπ. Επίσης αξίζει να αναφερθεί και σε αυτό το σημείο ότι η παιδική χαρά που βρίσκεται στην παραλία, συνεχίζει να λειτουργεί από την κατασκευή της χωρίς άδεια.
Παρόμοια έργα αποξήλωσης έγιναν κατά το προηγούμενο έτος και στην Τοπική Κοινότητα Ερατεινής σε κατασκευές εντός αιγιαλού και απαραλίας σε πολλά παραλιακά καταστήματα.  Χτυπά καμπανάκι μήπως και για τη δική μας Κοινότητα; 
Εν αναμονή των εξελίξεων...
Φωτογραφίες: karteria1.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις