Στις 26 Οκτωβρίου τα παζάρια Ναυπάκτου Ένας θεσμός που συνεχίζεται από το 1867!

Από αύριο του Αγίου Δημητρίου, Τετάρτη 26 Οκτωβρίου ανοίγει τις πύλες της η Εμποροπανήγυρης Ναυπάκτου, τα γνωστά μας Παζάρια και θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι και την Τρίτη 1η Νοεμβρίου.


Τα παζάρια έχουν την αφετηρία τους … στο 1867 και ο χώρος που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια είναι στην ανατολική πλευρά της Ναυπάκτου και της παραλίας Γριμπόβου.

Μέχρι φέτος ήταν μια αλάνα χωμάτινη μερικών στρεμμάτων όπου έστηνε τα περίπτερα ο Δήμος στους πλανόδιους πωλητές.
Από φέτος τα πράγματα άλλαξαν προς το καλύτερο. Ο χώρος ασφαλτοστρώθηκε, πεζοδρομήθηκε και εξωραΐστηκε έτσι που η περιήγησή του να είναι εύκολη και ευχάριστη.

Στον ίδιο χώρο έγινε με επιτυχία πριν λίγες ημέρες και η 1η Τουριστική Έκθεση NOSTOS EXPO χάριν της οποίας διατέθηκαν τα 30.000 ευρώ από τα Υπουργεία Τουρισμού και Εσωτερικών για να διαμορφωθεί ο χώρος από τον Δήμο Ναυπάκτου.

Στην εμποροπανήγυρη της Ναυπάκτου μπορεί κανείς στα εκατοντάδες περίπτερα που στήνει ο Δήμος και ενοικιάζει στο Ενιαίο Συνδικάτο Μικροπωλητών Ελλάδας να βρει… «τα πάντα όλα»!

Και εκτός αυτού στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχουν Λούνα Παρκ, παιχνίδια, καρουσέλ, και άλλα πολλά για ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων.

Κύριο χαρακτηριστικό στις ημέρες που διαρκούν τα παζάρια οι… γουρουνοπούλες. Σε όλες τις ταβέρνες, εστιατόρια και σουβλατζίδικα, της πόλης και ιδιαίτερα στην παραλία του Γριμπόβου, εκατοντάδες γουρουνοπούλες αργογυρίζουν στις σούβλες σ΄ ένα πρωτόγνωρο θέαμα που προκαλούν… όλες τις αισθήσεις.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις