Έρχονται πρωτόκολλα κατεδάφισης για την παραλία Ερατεινής

Αρκετά πρωτόκολλα κατεδάφισης , πρωτόκολλο «άρσης και απομάκρυνσης» όπως το λένε γραφειοκρατικά,  έχει έτοιμα να επιδώσει η Κτηματική Υπηρεσίας Φωκίδας σε επαγγελματίες της  παραλίας στην Ερατεινή  για παράνομες κατασκευές περγκολών.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία καλούνται οι παραβάτες εντός 30 ημερών να απομακρύνουν μόνοι τους τις αυθαίρετες κατασκευές διότι σε διαφορετική περίπτωση θα το πράξουν οι Αρχές και επιπλέον οι παραβάτες θα επιβαρυνθούν τα έξοδα κατεδάφισης 
Εκκρεμούν για πάνω από δέκα χρόνια

Τώρα , να με ρωτήσετε πότε έγινε κατεδάφιση σε κάτι παράνομο στην Ελλάδα; Σπάνια και σε ειδικές περιπτώσεις θα σας απαντήσω. Σύμφωνα με κύκλους της Κτηματικής Υπηρεσίας για παράνομα κτίσματα στη Φωκίδα εκκρεμούν πρωτόκολλα κατεδάφισης για πάνω από μια δεκαετία γιατί ποτέ κανένας πολιτικός δεν τόλμησε να πάει κόντρα στους παρανομούντες  και συνήθως τους το πουλάει ως εκδούλευση για να πάρει ψήφους . Αλλά ούτε και οι παρανομούντες τα κατεδαφίζουν μόνοι τους γιατί πάντα ελπίζουν  σε μια αλλαγή του νόμου που …συνήθως προεκλογικά γίνεται..

Και δημοτικός σύμβουλος;;;;;

Μια και μιλάμε για παράνομες πέργκολες , Aντιδήμαρχος του Δήμου Δωρίδας ισχυρίζεται  και θα καταθέσει επίσημη ερώτηση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο,  ότι μέσα στους παρανομούντες για τους οποίους έχει εκδοθεί πρωτόκολλο κατεδάφισης φιγουράρει και σύμβουλος της μειοψηφίας . Παρά τις πιέσεις μας δεν κατέστη δυνατόν να μας αποκαλύψει το όνομα αφήνοντας μας με την αγωνία μέχρι την επόμενη συνεδρίαση.


www.orafok.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις