Κερατόραχη: Ο Δ.Δελφών συγκρίνει το πριν και το μετά!

Με ανάρτηση στο Facebook ο Δήμος Δελφών καμαρώνει για την σημερινή κατάσταση της πρώην χωματερής της Κερατόραχης, μέσω φωτογραφιών.




Το κείμενο της ανάρτησης αναφέρει:

Αυτή ειναι η Κερατόραχη, η πρώην χωματερή που λειτουργούσε για χρόνια ανεξέλεγκτα στην περιοχή της Γραβιάς. Μεχρι και λίγους μήνες πριν η Κερατόραχη θύμιζε την καρδια της κολάσεως. Σήμερα πραγματοποιήθηκε η διαδικασία παραλαβής του έργου αποκατάστασης της. Η Κερατόραχη πια θυμίζει ένα μικρό οροπέδιο!
Ομως,δεν φτάσαμε σήμερα εδώ έτσι απλά...
Λίγες ημέρες από όταν αναλάβαμε ως νέα Δημοτική Αρχή, στην χωματερή ξέσπασε πυρκαγιά η οποία έκαιγε για μήνες. Για πολλά χρόνια ο χώρος αυτός δεχόταν τα σκουπίδια όλου του Δήμου κι όχι μόνο ανεξελεγκτα, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή . Οι πυρκαγιές για όσα χρόνια λειτουργούσε ως χωματερή ήταν ενα συχνό τοξικό φαινόμενο.
Για να τελειώσει αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα απαιτούνταν μια μεγάλη πολιτική απόφαση, κόντρα στην μιζέρια και σε όλους αυτούς που παρουσίαζαν για χρόνια την κατάσταση αυτή ώς "αναγκαίο κακό".
Το κακό όμως έλαβε τέλος... Η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή προέβη με ευθύνη σε κάθε ενέργεια για το οριστικό κλείσιμο της Κερατόραχης και στην εφαρμογή της διαδικασίας μεταφόρτωσης των απορριμμάτων του Δήμου Δελφών σε Αδειοδοτήμενο Χ.Υ.Τ.Α..
Αυτη είναι η έμπρακτη στάση μας στα σοβαρά περιβάλλοντικά θέματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις