Υπογράφηκε από τους συναρμόδιους Υπουργούς το Προεδρικό Διάταγμα για τη σύσταση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δωρίδος

Υπογράφηκε από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θεόδωρο Δρίτσα και τον Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Ιωάννη Μπαλάφα, το Προεδρικό Διάταγμα για τη σύσταση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δωρίδος που θα λειτουργεί ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.
Ήδη έχει προωθηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να υπογραφεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.
Με τη σύσταση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ο Δήμος Δωρίδος μπορεί να διαχειρίζεται ο ίδιος τις λιμενικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στα γεωγραφικά του όρια, να συντηρεί και να κατασκευάζει τις αναγκαίες υποδομές λιμενικών έργων με στόχο την προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών, τόσο στα ελλιμενιζόμενα σκάφη αναψυχής συμβάλλοντας στην  τουριστική ανάπτυξη και προβολή της Δωρίδας, όσο και στους επαγγελματίες αλιείς και στους ερασιτέχνες. Να ανασύρει σκάφη που είναι βυθισμένα στο λιμάνι των Τριζονίων, να εξασφαλίσει τη δυνατότητα ασφαλούς παραμονής των σκαφών στα λιμάνια και τα καταφύγια, κ.ά.
Ο Δήμαρχος Δωρίδος κ. Γιώργος Καπεντζώνης εκφράζει τις ευχαριστίες του στους Υπουργούς για την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος, στο Βουλευτή Φωκίδας κ. Ηλία Κωστοπαναγιώτου για τη σημαντική συμβολή του, στους υπηρεσιακούς παράγοντες των Υπουργείων, στο Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας για τη θέση του προς την κατεύθυνση σύστασης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δωρίδος, στο Σύνδεσμο Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (ΣΠΟΑΚ) «ο Αρίων» και τους Δήμους μέλη του από τον Κορινθιακό Κόλπο, στους Συλλόγους που στήριξαν την προσπάθεια του Δήμου, καθώς και σε όσους βοήθησαν αφανώς για την σύσταση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δωρίδος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις