Σημαντική χορηγία από τον ΟΠΑΠ (και) στα σωματεία της Φωκίδας

Χορηγία-βαθιά “ανάσα” για τα σωματεία της ΕΠΣ Φωκίδας βρίσκεται στα σκαριά τον τελευταίο καιρό από τον ΟΠΑΠ. Αυτή θα αφορά σε ερασιτεχνικές ποδοσφαιρικές ομάδες, μέσω Ενώσεων, στην οποία, σύμφωνα με  πληροφορίες , θα περιλαμβάνεται κι η ΕΠΣ Φωκίδας.
Το πρόγραμμα θα έχει συνολική διάρκεια τρία χρόνια, ενώ, ανταποδοτικά, οι Ενώσεις που θα ενταχθούν σε αυτό, αναμένεται να διαφημίζουν παιχνίδια της Εταιρείας στα πρωταθλήματα που διοργανώνουν και στα γήπεδα των αγώνων τους.

Μέχρι στιγμής στη Φωκίδα χορηγική συνεργασία με τον Οργανισμό διατηρεί η Ακαδημία 94 και ο Αμφισσαϊκός μέσω των τμημάτων υποδομής τους, τα οποία έχουν ενταχθεί σε σχετικό πρόγραμμα που αφορά 125 ακαδημίες ποδοσφαίρου. Ωστόσο, το ποσό των 20.000 ευρώ θα διανεμηθεί σε όλες τις ομάδες του τοπικού πρωταθλήματος. Κι αν κανείς συνυπολογίσει ότι τα σωματεία που θα λάβουν μέρος στο προσεχές πρωτάθλημα της ΕΠΣ Φωκίδας δεν αναμένεται σε καμία περίπτωση να περάσουν τα 20, τότε κάθε σύλλογος μπορεί βάσιμα να αναμένει ένα ικανό ποσό για την κάλυψη των αναγκών του.
Από την ΟΠΑΠ Α.Ε., η μέχρι τώρα ανακοίνωση που (γενικά) έχει γίνει για τη χορηγία αυτή, είναι η εξής:
“Ο ΟΠΑΠ, για ακόμη μία φορά, στέκεται αρωγός του ελληνικού ποδοσφαίρου και ανακοινώνει την έναρξη του Προγράμματος Υποστήριξης τοπικών ερασιτεχνικών σωματείων ποδοσφαίρου σε όλη την Ελλάδα, αναγνωρίζοντας την κρίσιμη και δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία βρίσκεται το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Το πρόγραμμα στηρίζει έμπρακτα περισσότερα από 3.000 τοπικά σωματεία, τα οποία είναι το κύτταρο του ποδοσφαίρου στη χώρα και αποτελούν μέλη των 53 Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων.
Με γνώμονα τη δέσμευση της εταιρείας για τη συνεχή ποιοτική αναβάθμισή του ελληνικού ποδοσφαίρου και τη βελτίωση των συνθηκών διεξαγωγής των αθλητικών δραστηριοτήτων, το Πρόγραμμα Υποστήριξης καλύπτει συγκεκριμένες ανάγκες των ερασιτεχνικών σωματείων όπως αθλητικό και ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό, καθώς και ασφαλιστική κάλυψη των παικτών κατά τη διάρκεια της προπόνησης και των αγώνων. Το Πρόγραμμα Υποστήριξης θα ξεκινήσει τον Ιούλιο 2016 και σε αυτό θα μπορούν να ενταχθούν όλες οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, των οποίων τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δεν έχουν εκκρεμή νομικά κωλύματα”.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις