Πέθανε σε ηλικία 78 ετών ο τ, βουλευτής Φωκίδας Φώτης Αρβανίτης

Σε ηλικία 78 ετών  έφυγε προχτες τα ξημερώματα από τη ζωή ο πρώην βουλευτής Φωκίδας  του ΠΑΣΟΚ και επιχειρηματίας Φώτης Αρβανίτης .
Με καταγωγή από τη Μανάγουλη ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Ευπάλιο και στη συνέχεια έφυγε για  την Αθήνα και σε συνέχεια σε αναζήτηση καλύτερης ζωής στην Αυστραλία όπου και διέμεινε επτά χρόνια, από το 1963 έως και το 1970.
Με την επιστροφή του στην πατρίδα δραστηριοποιήθηκε στις οικοδομικές και μεσιτικές εργασίες δημιουργώντας μεγάλο τεχνικό γραφείο .
Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ και προσωπικός φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου . Εξελέγη βουλευτής Φωκίδας κατά τις εκλογικές αναμετρήσεις Ιουνίου 1989, Νοεμβρίου 1989, Απριλίου 1990 και του Οκτωβρίου 1993.
 και νομαρχιακός σύμβουλος επί Νομαρχίας Γ. Γαζή. 
Ήταν στενότατος φίλος του Άκη Τζοχατζόπουλου και μάλιστα είχε κατηγορηθεί το 2012 για εμπλοκή του σε αγοραπωλησίες επίμαχων ακινήτων που κατέληξαν στην οικογένεια Τσοχατζόπουλου.
Μετά την απολογία του στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή  είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 40.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Με την σύζυγό του Αναστασία απέκτησαν τέσσερα παιδιά την Ευτυχία, τον Νίκο, τον Αλέξη και την Αδαμαντίνη.  Την Ευτυχία την έχασε πριν από λίγα χρόνια μετά από χρόνια ασθένεια.
 
Η εξώδιος ακολουθία θα γίνει την Πέμπτη 14 Ιουλίου στις 6:00 μ.μ. από την Αγία Φανερωμένη Μανάγουλης.
 
Για τον θάνατο του Φώτη Αρβανίτη η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε συλληπητήρια ανακοίνωση 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις