Ευχαριστήριο Γ. Νάκου για το Συνέδριο Ναυτικών Μουσείων

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ναυτικών Μουσείων στις 6-7-8 Μαΐου 2016 που διεξήχθη στο Ξενοδοχείο Europa Beach στο Γαλαξείδι. Συγκεκριμένα προσήλθαν 19 από τα 31 λειτουργούντα Ναυτικά Μουσεία στην Ελλάδα. Συμμετείχαν 101 εκπρόσωποι και συνοδοί αυτών, ενώ προσήλθαν και δεκάδες κάτοικοι του Γαλαξειδίου και της ευρύτερης περιοχής που
παρακολούθησαν τις συνεδριάσεις, δεδομένης της στενότητας χώρου.
Υπήρξε άψογη φιλοξενία από την Οργανωτική Επιτροπή, καθώς και ξενάγηση στο Ναυτικό & Ιστορικό Μουσείο Γαλαξειδίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και στο Διεθνές Μνημείο της Γυναίκας του Ναυτικού από τους κ.κ. Γεώργιο Κουρεντή, Αναστάσιο Σκιαδά και Ευθύμιο Μητρόπουλο αντίστοιχα. Μεγάλη δε ήταν η στήριξη του Σωματείου «οι Φίλοι του Ν.Ι.Μ.Γ.».
Ως εκπρόσωπος του Δήμου Δελφών που είχα την ευθύνη της διοργάνωσης με σημαντική οικονομική συνεισφορά του, αλλά και ως Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς:
ΧΟΡΗΓΟΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας
Σωματείο “Οι Φίλοι του Ναυτικού & Ιστορικού Μουσείου Γαλαξειδίου”
ΓΑΛΑΞΙΔΙ – Θαλάσσιες Καλλιέργειες
Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος” – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας & Παράδοσης – Χίος
ΑΡΧΕ- ΤΥΠΟ – Άμφισσα
Κρασιά “ΑΡΓΥΡΙΟΥ” – Πολύδροσο Φωκίδας
Κάβα “ΝΙΚΟΤΑΚΗΣ” – Γαλαξείδι
Ζαχαροπλαστείο “ΤΟ ΚΟΝΑΚΙ” – Γαλαξείδι
Ζαχαροπλαστείο “ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ” – Ιτέα
Αναψυκτήριο “LIOTRIVI” ArtCafe Γαλαξείδι
Red Design Consultants
και στους Συλλόγους: Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλαξειδίου και Ναυταθλητικό Όμιλο Γαλαξειδίου (ΝΑΟΓ) για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
* Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλαξειδίου (παρουσίαση παραδοσιακών χορών την Παρασκευή 6 Μαΐου 2016 στο Ξενοδοχείο EUROPA BEACH)
* Ναυταθλητικός Όμιλος Γαλαξειδίου (παρουσίαση ιστιοπλοϊκής κούρσας από τους αθλητές το Σάββατο 7 Μαΐου 2016)
Με τη λήξη του Συνεδρίου ομόφωνα αποφασίστηκε η διεξαγωγή του 11ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ τον Μάιο του 2018 να αναληφθεί από το Ναυτικό Μουσείο Καβάλας που υπάγεται στον Δήμο Καβάλας.
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ
& ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Γεωργιος Χ. Νάκος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις