Το ΙΕΚ Γαλαξιδίου για την 3η Ρουμελιώτικη Κουζίνα
Με επιτυχία έπεσε η αυλαία της 3ης ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
Πρόκειται για μια μεγάλη εκδήλωση που έλαβε χώρα στον λιμάνι του Γαλαξειδίου στις 15 Μαΐου 2016 και στην οποία πλήθος κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής κατέκλυσαν την πόλη μας.
Η Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Γαλαξειδίου και ο Δήμος Δελφών με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και του ΕΒΕ Φωκίδας, στα πλαίσια της συνέχισης των προσπαθειών τους για την τουριστική προβολή του τόπου, προέβη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην συγκέντρωση παραδοσιακών συνταγών της Ρουμελιώτικης κουζίνας. Διεξήχθη για τον λόγο αυτό διαγωνισμός με περίπου 75 τοπικές παρασκευές από γυναίκες και άνδρες, οι οποίες κρίθηκαν από καταξιωμένους επαγγελματίες και ανθρώπους της Ελληνικής Γαστρονομίας.
Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευθούν μεζέδες που παρασκεύασαν επί τόπου οι σπουδαστές της Τουριστικής Σχολής Γαλαξειδίου. Παράλληλα απόλαυσαν τοπικά κρασιά, μπύρες και διάφορα προϊόντα τοπικών παραγωγών, όπως τυροκομικά, μέλι, ελιές κ.α που εκτέθηκαν επίσης σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Ακόμη διασκέδασαν με παραδοσιακούς χορούς από το Χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλαξειδίου.
Τέλος υπήρξαν παράλληλες εκδηλώσεις, όπως παρουσιάσεις και ομιλίες Γαστρονομικού περιεχομένου από κορυφαίους Έλληνες μάγειρες και ανθρώπους της Ελληνικής Γαστρονομίας.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους κατωτέρω, καθώς η συμμετοχή και στήριξή τους στην προσπάθειά μας, προκειμένου εκτός από τις φυσικές ομορφιές του τόπου να αναδείξουμε άλλη μία πτυχή της κουλτούρας μας, ήταν πραγματικά πολύτιμη.
τους Χορηγούς της εκδήλωσης
τους τηλεοπτικούς φίλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους
τους καταξιωμένους επαγγελματίες και ανθρώπους της Γαστρονομίας που παραβρέθηκαν
τους δημοσιογράφους
τις περίπου 75 Γυναίκες του Δήμου για την συμμετοχή τους στον Διαγωνισμό Ρουμελιώτικης Κουζίνας
τους φορείς και συλλόγους που παραβρέθηκαν
τους παραγωγούς του Δήμου για την έκθεση των τοπικών προϊόντων
όλους όσους εργάστηκαν ή βοήθησαν για την ολοκλήρωση της Γιορτής
όλους όσους επισκέφτηκαν ή παραβρέθηκαν στην Γιορτή.
Ειδικότερα ευχαριστούμε τους:
Δήμο Δελφών
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΑΛΑΞΕΙΔΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΑΛΑΞΕΙΔΙΟΥ
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος
Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδος
Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Φωκίδος
Μαμαλάκη Ηλία
Νικολάου Ντίνα
Ψυχούλη Ελένη
Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος
ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΕ
ELECTROLUX ΕΛΛΑΣ Α.Ε.
Αμπελώνες Παρνασσού
Υιοί Σ.Αγγελή κ ΣΙΑ Ο.Ε
Εταιρεία Αρχέτυπο
ΚΑΒΑ ΝΙΚΟΤΑΚΗ
Δημοσιογράφο κ. Σταμούλου Ιωάννα
Δημοσιογράφο κ. Ρηγάτου Νάντια
Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλαξειδίου και ιδιαίτερα την Χορευτική του ομάδα
Σύλλογο Ξενοδόχων & Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων
Γαλαξειδίου & Αγίων Πάντων Φωκίδας
Σύλλογο Γυναικών Γαλαξειδίου
Γ’ Λιμενικό Τμήμα Γαλαξειδίου
Λιμεναρχείο Ιτέας
Αστυνομικό Σταθμό Γαλαξειδίου
Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας
Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιτέας
STAR TV Κεντρικής Ελλάδος
τον κ. Γιώργο Κεχαγιά
τον κ. Πάνο Μπαλτά
τον κ. Μασσάρο Ηλία
τον σύμβουλο Γαστρονομίας κ. Χαραλαμπίδη Χάρη
τον κορυφαίο Έλληνα chef Σαράντο Νίκο
τον κορυφαίο Έλληνα chef Στυλιανουδάκη Γιώργο
τον κορυφαίο Έλληνα chef Κυριαζή Βαγγέλη
Τους Τοπικούς Παραγωγούς και Εκθέτες:
Τουριστικό Γραφείο, ΚοιΣΠΕ Φωκίδας
Γραφείο Εναλλακτικού Τουρισμού ΚοιΣΠΕ ΦωκίδαςΞενοδοχείο Ξενοδοχείο “Φιλοξένια”
Αγροτικά Προϊόντα, Καρδαράς Ιωάννης
Πτηνοτροφική Φάρμα, Γεροδήμου Σπυριδούλα
Αποσταγματοποιεία, Ανδρέου Χρήστος
Εμπορία Ποτών, Καστανάς Σέργιος
Τυροκομείο, Κάλλιον ΑΕ
Ελληνικός Αγροτικός Συναιτερισμός Άμφισσας
Ποτοποιία, Κοτούλας Σπύρος κ ΣΙΑ
Ζυθοποιία Έλιξη
Ζυθοποιία ΕΖΑ
Μελισσοκόμος, Τσονάκα Παναγιώτα
Φούρνος, Γ.Παπαλέξης, Κ. Παπαλεξόπουλος
Εργαστήριο Παραγωγής Σαπουνιού, ΚοιΣΠΕ Ν.Φωκίδας
Λάδι Πύθιο
Κοινοφελές Ίδρυμα, Εστία Αγ. Νικόλαος
Τυποποιητήριο Μελιού, Ρέλλος Κων/νος
Συσκευασία Τυποποίηση Μελιού, Στυλιάρας Γιάννης.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου