Συγχωνεύονται τα υποθηκοφυλακεία Ιτέας - Δελφών με το υποθηκοφυλακείο Άμφισσας

Συγχωνεύονται οριστικά τα υποθηκοφυλακεία της Ιτέας και των Δελφών με το υποθηκοφυλακείο Άμφισσας, το οποίο παραμένει στην πρωτεύουσα του Δήμου Δελφών, λειτουργώντας μεταβατικά κι ως Κτηματολογικό Γραφείο.
 Η απόφαση,
η οποία τίθεται σε πλήρη ισχύ από τις 8 Μαΐου 2016 έχει ήδη δημοσιευτεί με την μορφή προεδρικού διατάγματος στο ΦΕΚ 59/Α/8-4-2016, ενώ στο κείμενο προβλέπεται και η μετακίνηση του υπαλλήλου από το υποθηκοφυλακείο Ιτέας στο αντίστοιχο της Άμφισσας.
 Τα άρθρα του διατάγματος:
Άρθρο 1
1. Τη συγχώνευση του Ειδικού Άμισθου Υποθηκοφυλακείου Ιτέας και του μη Ειδικού Άμισθου Υποθηκοφυλακείου Δελφών με το Ειδικό Άμισθο Υποθηκοφυλακείο Άμφισσας με έδρα την Άμφισσα. Μετά τη συγχώνευση, το σύνολο της περιοχής τοπικής αρμοδιότητας των Άμισθων Υποθηκοφυλακείων Ιτέας και Δελφών, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών για τις οποίες έχει περαιωθεί η κτηματογράφηση και έχει οριστεί η έναρξη ισχύος του Κτηματολογίου, υπάγεται στο Ειδικό Άμισθο Υποθηκοφυλακείο Άμφισσας, το οποίο λειτουργεί μεταβατικά ως Κτηματολογικό Γραφείο για τις ίδιες περιοχές.
2. Η μία (1) θέση διοικητικού υπαλλήλου του Ειδικού Άμισθου Υποθηκοφυλακείου Ιτέας μεταφέρεται στο Ειδικό Άμισθο Υποθηκοφυλακείο Άμφισσας τηρουμένων των προϋποθέσεων που ορίζουν οι διατάξεις του
Ν.δ/τος 811/1971, όπως ισχύει.
Άρθρο 2
Η ισχύς του παρόντος διατάγματος αρχίζει ένα (1) μήνα μετά τη δημοσίευση του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναθέτουμε τη δημοσίευση και εκτέλεση του παρόντος διατάγματος.

Με την κίνηση αυτή φαίνεται ότι γίνεται προσπάθεια συγκέντρωσης του αρχείου της ευρύτερης περιοχής στην Άμφισσα, το υποθηκοφυλακείο της οποίας ήδη διαθέτει το μεγαλύτερο και παλαιότερο αρχείο της περιοχής.
Φαίνεται μάλιστα ότι αυτό γίνεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας "τακτοποίησης και συμμαζέματος" των υποθηκοφυλακείων σε όλη την Ελλάδα, καθώς από τις αρχές του 2015, συχνό ήταν το φαινόμενο των κλειστών άμμισθων υποθηκοφυλακείων, με τους συμβολαιογράφους να αρνούνται να τα παραλάβουν.
amfissapress.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις