Εμπορικοί κι Οικονομικοί Ακόλουθοι πρεσβειών επισκέφτηκαν τη Φωκίδα

Το Σάββατο 16-04-2016 ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φωκίδας κος Γεώργιος Γαζής και ο Β΄Αντ/πρόεδρος κος Βασίλειος Αυγερινός υποδέχθηκαν 21 Εμπορικούς και Οικονομικούς Ακολούθους ξένων Πρεσβειών (ΗΠΑ, Καναδάς, Κίνα, Ρωσία,
Ισραήλ, Ιορδανία, Πορτογαλία, Ν.Αφρική, Πολωνία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Τυνησία, Αίγυπτος, Περού, Σλοβακία, Σλοβενία, Ταιβάν, Ουζμπεκιστάν, Καζακστάν) σε συνέχεια της τετραήμερης επίσκεψής τους στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Το πρόγραμμα Synergassia, που περιλάμβανε την επίσκεψη Εμπορικών και Οικονομικών Ακολούθων ξένων Πρεσβειών, συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Enterprise Greece, τον αρμόδιο εθνικό οργανισμό για την προώθηση των Επενδύσεων και των Εξαγωγών, καθώς και από τα κατά τόπους Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε δε, το διάστημα 13 έως 16 Απριλίου 2016.
Σκοπός του προγράμματος ήταν η ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης και η διεθνοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ενώ ταυτόχρονα έθεσε τις βάσεις για να οικοδομηθεί ένα δίκτυο συνεργασιών με διεθνείς εταίρους.
Τις προηγούμενες ημέρες της επίσκεψής τους, οργανώθηκε στην Ερέτρια της Εύβοιας Επενδυτική Ημερίδα, κατά την οποία παρουσιάστηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας, ανά κλάδο και προϊόντα και πραγματοποιήθηκαν κατ΄ιδίαν συναντήσεις εξωστρεφών ΜμΕ με τους ξένους Εμπορικούς και Οικονομικούς ακολούθους, με την συμμετοχή και τοπικών επιχειρήσεων της Φωκίδας, ενώ διεξήχθηκε Ειδικό Σεμινάριο για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις της Στερεάς που αφορούσε στην δυνατότητα εξαγωγών καθώς και στην ενημέρωση για τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία.
Το Σάββατο 16-04-2016, τελευταία μέρα της επίσκεψης τους, ανέλαβε την φιλοξενία των Εμπορικών και Οικονομικών Ακολούθων το Επιμελητήριο Φωκίδας.
Πρώτος σταθμός το Μουσείο Δελφών και ο Αρχαιολογικός Χώρος των Δελφών, όπου η έμπειρη ξεναγός κα. Γεωργ. Χασιώτη ανέλαβε την ξενάγηση των Εμπορικών και Οικονομικών Ακολούθων παρουσιάζοντάς τους την πλούσια Αρχαιολογική Ιστορία του τόπου.
Επόμενος σταθμός το Γαλαξίδι και η πρότυπη εξαγωγική επιχείρηση: «ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙA». Εκεί ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, είχαν την δυνατότητα να περιηγηθούν με καραβάκι στην πλωτή μονάδα πάχυνσης στην θέση «ΑΝΕΜΟΚΑΜΠΙ» και να δουν από κοντά το στάδιο εκτροφής των ιχθύων μέσα στους κλωβούς, μέχρι να φτάσουν στο τελικό εμπορεύσιμο μέγεθος.
Έχοντας αποκομίσει μία μοναδική εμπειρία από την επιτόπια επίσκεψη στην πρότυπη εξαγωγική επιχείρηση της κας Αθαν. Παντελεημονίτου, με την μοναδική φιλοξενία τόσο από την ίδια, όσο και από το πρόθυμο, χαμογελαστό και έμπειρο προσωπικό της, επόμενος και τελικός προορισμός ήταν το λιμάνι Γαλαξιδίου, όπου το Επιμελητήριο Φωκίδας παρέθεσε δείπνο στους Εμπορικούς και Οικονομικούς Ακολούθους.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φωκίδας κος Γεώργιος Γαζής, οι συνεργάτες του και μέλη του Δ.Σ., αφού καλωσόρισαν τους φιλοξενούμενους στο δείπνο που παρέθεσαν προς τιμήν τους, τους μύησαν στην ελληνική φιλοξενία, προσφέροντας να δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα αλλά και μέσα από συζήτηση τους παρουσίασαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.
Παρόντες επίσης ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κος Κων/νος Μίχος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας κ. Δημήτριος Βουρδάνος και ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας κος Νικόλαος Χαρβαλιάς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις