22,23 και 24 Απριλίου ο 5ος αγώνας δρόμου ΔΟΛΙΧΟΣ που συνδέει τους Δελφούς με την Ολυμπία

Στις 22, 23 και 24 Aπριλίου 2016 θα διεξαχθεί ο φετινός, 5ος, αγώνας δρόμου ΔΟΛΙΧΟΣ .  
Στην εκκίνηση,  την Παρασκευή το απόγευμα στις 17.00 στους Δελφούς, το παρών θα δώσουν 40 αθλητές οι οποίοι αναμένεται  να φτάσουν στην Ολυμπία την Κυριακή το απόγευμα .
Ο αγώνας ξεκίνησε το 2012 από το Αθλητικό Σωματείο ΟΛΥΜΠΙΟΙ με έδρα την Νέα Ιωνία Αττικής και συνδέει τους δύο σημαντικότερους αρχαιολογικούς αλλά και σύγχρονους χώρους της Ελληνικής και παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο και πλέον ενδιαφέροντα non stop αγώνα δρόμου σε Ελληνικό επίπεδο και έναν από τους μεγαλύτερους σε ότι αφορά το μήκος, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η διαδρομή κινείται μέχρι το Ρίο στον κύριο οδικό άξονα Ιτέας-Ρίου με προσέγγιση όπου είναι δυνατό σε δρόμους δίπλα στην θάλασσα περνώντας παράλληλα παραθαλασσίους οικισμούς.
Από το Ρίο και μετά αφού προηγουμένως οι δρομείς έχουν περάσει την γέφυρα Ρίου-Αντίρριου διασχίζουν δύο βουνά, το Παναχαϊκό και τον Ερύμανθο, περνώντας μέσα από χωριουδάκια, δασικές περιοχές, παράλληλα με ποτάμια και γενικά εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς περιοχές μέχρι να καταλήξει στην Αρχαία Ολυμπία έξω από τον αρχαιολογικό χώρο.
Ένας αγώνα που συνδέει τον κέντρο του κόσμου τους ΔΕΛΦΟΥΣ με το κέντρο της Ολυμπιακής ιδέας την ΟΛΥΜΠΙΑ.
Την φετινή διοργάνωση την στηρίζουν ,
- Οι δήμοι  Δελφών, Δωρίδας, Ναυπακτίας και Αρχαίας Ολυμπίας με  την επάνδρωση των σταθμών τροφοδοσίας όσον αφορά σε έμψυχο δυναμικό αλλά και τα απαραίτητα υλικά τροφοδοσίας στους σταθμούς της δημοτικής τους περιφέρειας. 
- Ακόμη, η  περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όσον αφορά την ενημέρωση των κατοίκων και των τοπικών εφημερίδων για την διεξαγωγή του αγώνα. 
- Ο δήμος Ν. Ιωνίας προσφέροντας στους διοργανωτές τις φανέλες των εθελοντών. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις