ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ  ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΕ  ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΣΥΓΓΕΛΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ  ΑΘΗΝΩΝ

Με την ευκαιρία της ανακήρυξης του 2016 ως  έτος της Ελληνορωσικής Φιλίας,  ο Σύνδεσμος Ελληνορωσικής Φιλίας και Συνεργασίας διοργάνωσε τις παρακάτω εκδηλώσεις :  α. Στις 20/2/2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων ΕΒΕΑ  διοργάνωσε  Ημερίδα με θέμα: «200 χρόνια Φιλίας και Συνεργασίας -Προσωπικότητες που σφράγισαν και Σφραγίζουν τους δεσμούς Ελλάδας – Ρωσίας»   και β. Στις 20/3/2016 Κυριακή της Ορθοδοξίας,  στην Ρωσική Εκκλησία Αθηνών τέλεσε μνημόσυνο για τα 90 χρόνια από τον θάνατο της Δούκισσας  της Ρωσίας και Βασίλισσας της Ελλάδας ΄Ολγας,   για την καθοριστική συμβολή της στην  Ελληνορωσική Φιλία.
Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης κ. Συμεών Βολιώτης, με τον εφημέριο του Ιερού Ναού Πατέρα Αλέξανδρο.  Ο Πρόεδρος του Σωματείου Παναγία Γάλαξα η Θαλασσοκρατούσα και μέλος του Συνδέσμου της Ελληνορωσικής Φιλίας κ. Λ. Γκούλτας μετέφερε εκεί την Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου «Της των πάντων θλιβομένων η χαρά», που  έφερε  το 1867 από την Ρωσία στην Ελλάδα η  Βασίλισσα  ΄Ολγα,  και την  οποία  κληρονόμησε  η  κ. Ευστ. Μεσσαλά από τον νονό της αείμνηστο Πρωθυπουργό της Ελλάδας  Στέφανο Στεφανόπουλο.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις