Οι μικροί αλχημιστές του Γυμνασίου Γαλαξιδίου…


 Εντυπωσιακά πειράματα Φυσικής και Χημείας παρουσίασαν οι μαθητές του Γυμνασίου μας την  Πέμπτη (18-4-13), στον προαύλιο χώρο του  σχολείου. Μερικά από αυτά τα πειράματα που παρουσίασαν οι μικροί αλχημιστές του σχολείου μας – μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου – ήταν:
η Παρασκευή βεγγαλικών, η δημιουργία τεχνητού ηφαιστείου, η εκτόξευση πυραύλου με υδρογόνο, ρολόϊ ιωδίου, καύσεις μετάλλων, παραγωγή ρεύματος με επαγωγή, μετατροπή χαλκού σε ασήμι και χρυσό, ενώ δεν έλειψαν και …«θαύματα» που θυμίζουν διηγήσεις της Αγίας Γραφής, όπως για παράδειγμα η μετατροπή του ύδατος σε οίνο την οποία πραγματοποίησε ο Ιησούς στο γάμο εν Κανά της Γαλιλαίας. Μόνο που εδώ οι μικροί αλχημιστές του σχολείου μας πραγματοποίησαν το αντίστροφο: μετέτρεψαν το  κρασί σε νερό!
Οι διαδραστικές επιδείξεις τις οποίες παρουσίασαν με μεγάλη ωριμότητα, παράλληλα δε και με ενθουσιασμό, δημιούργησαν μια βραδιά γεμάτη χρώματα κι  αρώματα, μια πράγματι φαντασμαγορική βραδιά που την χάρηκαν όλοι:  ιδιαιτέρως, φυσικά, οι ίδιοι οι μαθητές, αλλά, επίσης, οι γονείς και οι καθηγητές τους  που έδωσαν το «παρών» για να στηρίξουν τις προσπάθειες των παιδιών και εν τέλει να τα συγχαρούν για το όμορφο αποτέλεσμα.  Τέτοιες εκδηλώσεις θεωρούμε ότι εκπληρώνουν το στόχο της Γνώσης και μάλιστα εις το ακέραιο για τους μαθητές μας καθώς τη συνδυάζουν με τη χαρά και τη διασκέδαση.
Η Διευθύντρια του Γυμνασίου κ. Βάντα Καραμανώλη για την επιτυχία της εκδήλωσης συνεχάρη τόσο τους μαθητές, όσο και τον καθηγητή Φυσικής του Γυμνασίου κ. Χαράλαμπο Σταυλιώτη, ο οποίος ως ο μεγάλος «αλχημιστής» του σχολείου συντόνισε αριστοτεχνικά τη μαγική βραδιά…
[Photo by Ilias Massaros]



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις