Φεύγει το "τσιγαράδικο" από την Ιτέα!

Θα απομακρυνθεί από τον μώλο της Ιτέας -όπως όλα δείχνουν- το κατασχεμένο πλοίο που πιάστηκε πριν από 7 περίπου μήνες ανοιχτά του Γαλαξιδίου να μεταφέρει 4.000 χαρτικιβώτια με λαθραία τσιγάρα.

Yπογράφηκαν τα απαραίτητα έγγραφα στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου και το πλοίο πέρασε
στα χέρια του νέου του ιδιοκτήτη, ύστερα από πλειοδοτικό διαγωνισμό.

Το πλοίο, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2960/2001 (Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας) έπρεπε να παραμείνει 3 μήνες ως έχει, μέχρι να περάσει στην ιδιοκτησία του κράτους και συγκεκριμένα στον ΟΔΔΥ ΑΕ (Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσιου Υλικού). Στην συνέχεια διενεργήθηκε πλειοδοτικός διαγωνισμός και ο πλειοδότης το απέκτησε με το ποσό των 50.000 ευρώ περίπου (σύμφωνα με τις πληροφορίες μας).

Ο συνολικός χρόνος που χρειάστηκε (3 μήνες για να περάσει το πλοίο στην ιδιοκτησία του Δημοσίου και 4 μήνες μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός) θεωρείται σχετικά μικρός σε σύγκριση με αντίστοιχες περιπτώσεις.

Στην περίπτωση του "δικού μας" πλοίου, σημαντικό ρόλο έπαιξαν η έντονη αλληλογραφία και οι συντονισμένες ενέργειες που ανέπτυξαν οι Λιμενικές Αρχές, η Δημοτική Ενότητα Ιτέας και η βουλευτής κ.Παπαθανάση, υπό την πίεση βέβαια της τοπικής κοινωνίας και των συλλόγων που αντέδρασαν έντονα από την πρώτη στιγμή δεδομένου ότι το πλοίο δημιούργησε προβλήματα αισθητικής αλλά και λειτουργικής φύσης στο λιμάνι της Ιτέας.

Ελπίζουμε λοιπόν, ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις, να δούμε σύντομα το ρυμουλκό πλοίο που θα απομακρύνει οριστικά το "τσιγαράδικο" από τον μώλο Ιτέας.

Πηγή amfissapress.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις