Και στο Γαλαξείδι άναψε η Φλόγα της Ελπίδας !

Το Σάββατο 11/06  άναψε στο Κιόσκι η Φλόγα της Ελπίδας, η Φλόγα των Παραολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν φέτος στην χώρα μας.  Οι αθλητές των Special Olympics καθώς και οι Συνοδοί τους έτυχαν θερμότατης υποδοχής από τους κατοίκους του Γαλαξειδίου που είχε σαν αποτέλεσμα την καθυστέρηση, βάσει πρωτοκόλλου, της μετάβασής τους στην Άμφισσα για την ολοκλήρωση της διαδρομής τους.
Συνοδευτική πομπή ακολουθούσε
την ομάδα των Special Olympics. από το Νηπιαγωγείο όπου ξεκίνησε στις 18.15΄και διανύοντας την πορεία της προς το Κιόσκι, εμπλουτιζόταν με περισσότερους κατοίκους και μαθητές των σχολείων του χωριού, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.
 Φτάνοντας στην παραλία του Γαλαξειδιού είχε σχηματιστεί εντυπωσιακή "ουρά" από μαθητές, γονείς και κατοίκους, με επικεφαλής την ομάδα των Special Olympics όπου μετά τον τερματισμό της πορείας της στο Κιόσκι, δέχθηκε το καλοσώρισμα του Προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Γαλαξειδίου, Νάκου Γεώργιου και του Αντιδημάρχου κου Καραγιάννη Βασίλη.
Ακολούθησε το άναμα της Φλόγας καθώς και ομιλίες δύο αθλητών των Special Olympics. 
Ο Σύλλογος Γυναικών Γαλαξειδίου, πρόσφερε δροσιά και νόστιμα παραδοσιακά γλυκά και εδέσματα στην ομάδα των Special Olympics σε μία σχετικά σύντομη γιορτή κατά την οποία οι νέοι επισκέπτες του χωριού δεν χόρτασαν κυριολεκτικά την παρέα και την φιλοξενία του χωριού μας.  Αποθανάτισαν φωτογραφικά  το χωριό μας ενώ φωτογραφήθηκαν για αρκετή ώρα με πολύ κόσμο από τους παρευρισκόμενους μοιράζοντας ταυτόχρονα, αναμνηστικά των Παραολυμπιακών Αγώνων.  Έπειτα και μετά από μία σχετική καθυστέρηση συνέχισαν την πορεία με αναμμένη την Φλόγα, προς το Έξω Πηγάδι όπου επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία της αποστολής, τα οποία θα έπρεπε να έχουν αναχωρήσει για την Άμφισσα στις 19.00΄.  Αυτό όμως έγινε ..... εξαιτίας των Γαλαξειδιωτών στις  19.55΄!  
Συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους για την όμορφη εικόνα που έδειξε διεθνώς το χωριό μας καθώς και για το γεγονός ότι προσπάθησαν επιτυχώς όλοι οι κάτοικοι και οι Αρχές για να αναμεταδοθούν τα μηνύματα που έφεραν οι αθλητές των Special Olympics   στον τόπο μας!  Δεδομένο θεωρείται το γεγονός ότι αυτοί αποχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις για τον τόπο μας και τους κατοίκους του εφόσον πολλοί από τους Συνοδούς των Αθλητών ομολόγησαν σε κατοίκους καθώς και στον υπογράφοντα, ότι τέτοια υποδοχή και φιλοξενία δεν συνάντησαν πουθενά!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις