Πλοίο με λαθραία τσιγάρα στο Γαλαξίδι - Σύλληψη αλλοδαπών για κλοπές λεμβών - μηχανών στον Πάνορμο.


Εντοπίστηκε πλοίο με λαθραία τσιγάρα στο Γαλαξίδι, έτοιμο για εκφόρτωση 4.033 χαρτοκιβωτίων. Το πλήρωμα συνελήφθη και το πλοίο μεταφέρθηκε στο μώλο της Ιτέας.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εντοπισμός πλοίου έμφορτου με λαθραία τσιγάρα και σύλληψη πληρώματος στο Γαλαξίδι

Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών, που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας
και ειδικότερα της λαθρεμπορίας τσιγάρων, συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ύστερα από αξιοποίηση διαθέσιμων πληροφοριών, από το προσωπικό της Διεύθυνσης Ασφάλειας Λ.Σ.-Ε.Α. του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της Λιμενικής Αρχής Αιγίου και του Γραφείου Ασφάλειας Πατρών, δέκα (10) αλλοδαποί, ουκρανικής υπηκοότητας, μέλη πληρώματος του M/V «GENERAL ARSHINTSEV» σημαίας Ουκρανίας.

Το πλοίο εντοπίστηκε από προσωπικό ανωτέρω Υπηρεσιών επί ακτής Γαλαξιδίου, όπου ανέμενε Φ/Γ οχήματα για την εκφόρτωση 4.033 χαρτοκιβωτίων (boxes) τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών (περίπου 2.000.000 τσιγάρων).

Το M/V «GENERAL ARSHINTSEV», το οποίο σύμφωνα με τα έγγραφα που έφερε είχε αποπλεύσει από Αμμόχωστο Κύπρου, συνοδεία πλωτού περιπολικού, οδηγήθηκε για έλεγχο στο λιμάνι της Ιτέας.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Γαλαξιδίου  ενώ το πλοίο και η ποσότητα των τσιγάρων κατασχέθηκαν. 
Υπουργείο Προστασίας Πολίτη / Γραφείο Τύπου Δημοσίων Σχέσεων

Ομοίως και παράλληλα με την παραπάνω επιχείρηση, σε εξέλιξη βρισκόταν στην παραλία του Πανόρμου επιχείρηση στελεχών του Υ/Χ Γαλαξιδίου για τον εντοπισμό και σύλληψη παρανόμων που αφαιρούν λέμβους και μηχανές στα πλαίσια δράσης κυκλώματος που λυμένεται την περιοχή.  Αποτέλεσμα της επιχείρησης ήταν η σύλληψη τριών Ρουμάνων ύστερα από πεζή καταδίωξη και ύστερα από προσπάθεια των τελευταίων να διαπράξουν κλοπές σε λέμβους.  Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Γαλαξειδίου!
Εύγε λοιπόν εκ μέρους του Συνδέσμου Γαλαξειδιωτών.  Πολύ ευχάριστα νέα για τους φίλους και συμπολίτες μας που σίγουρα ανανεώνουν την εμπιστοσύνη τους προς τα στελέχη του ΛΣ του χωριού μας.  Φαίνεται τέλος πόσο απαραίτητη είναι η παρουσία των ένστολων σωμάτων στην περιοχή μας σε αντίθεση με τη συγκέντρωσή τους σε Ιτέα και Άμφισσα κατά τα Καλλικρατικά δεδομένα!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις